23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Eurostar bakker op om Vejdirektoratets kampagne mod trafikul

Antallet af ulykker ved vejarbejder er fortsat stigende, og mere end hver anden dag går det galt ved et vejarbejde i Danmark. Derfor gentager Vejdirektoratet nu budskabet om, at trafikanterne skal stille skarpt, når de kører forbi et vejarbejde.

Det er helt afgørende for Eurostar Danmark, at vores medarbejdere trygt kan udføre arbejdet med at udlægge kørebaneafmærkning og vejmarkering overalt i landet.

”Sikkerhed er det vi prioriterer først og sidst, når vi forbereder og udfører vejstriber, fodgængerfelter og andre vejmarkeringer. Men vi har brug for bilisternes hjælp og opmærksomhed – de skal respektere vores afspærringer og fartbegrænsninger,” siger Jesper Wraae-Bess, som er administrerende direktør i Eurostar Danmark A/S.

Et øjebliks uopmærksomhed er nok

Et splitsekund, hvor fokus slipper vejen, er alt, der skal til, før det ender galt. Og galt går det alt for mange gange, når bilister skal passere vejarbejder i Danmark. 

Antallet af trafikulykker ved vejarbejder er således stigende, og i 2019 skete der i alt 318 ulykker ved vejarbejder på de hjemlige veje. Det er en stigning på 80 ulykker på blot to år.

”Vi er glade for, at Vejdirektoratet igen går ud med en kraftig opfordring til trafikanterne om at udvise skærpet opmærksomhed, når de kører forbi et vejarbejde. Både for deres egen, deres medtrafikanter og vejarbejdernes sikkerhed,” siger Jesper Wraae-Bess. Det sker med kampagnen ’Stil Skarpt – Vejarbejde kræver fokus’, som relanceres flere steder i Danmark.

”Det stigende antal ulykker ved vejarbejder tyder desværre på, at for mange trafikanter fortsat er uopmærksomme, når de kører forbi vejarbejder,” siger områdechef Charlotte Vithen fra Vejdirektoratet og tilføjer:

”Det er en farlig tendens, som vi ønsker at rette op på. Når du er uopmærksom, er der nemlig en stor risiko for, at du overser skilte, vognbaneskift, smallere kørebaner og faste genstande tæt på vejbanen. Ligesom du risikerer at påkøre de vejarbejdere, der står bag tavlevognene og udfører akut reparationsarbejde. Vejarbejdere har også familier, de skal vende hjem til, når dagens arbejde er slut.”

Kampagnen kører fra mandag den 17. august og fire uger frem og vil være synlig på strækninger med vejarbejde rundt omkring i landet, på udvalgte rastepladser langs motorvejene, i biograferne, på Molslinjens infoskærme, i DR OBS og på de sociale medier.

Læs mere om kampagnen her: www.vejdirektoratet.dk/stilsarpt

Saferoad Services A/S
Tigervej 12-14
4600 Køge
Køge Kommune
Danmark
CVR nummer: DK26994896
P nummer: 1010287061

Kontaktperson

GA
Grønbech ApS
mail@groenbech.com

Send til en kollega

0.063