23948sdkhjf

Climates-robotter fjerner ethvert spor af corona-virus

| Medlemsnyhed | Indrykket af Climates Health Tech

Robotteknologi, der oprindeligt er udviklet til at fjerne resistente bakterier på hospitaler, bliver nu sat ind i kampen mod corona-virus i sundheds- og plejesektoren.

Nu bliver robotterne sat ind i kampen mod corona.

En teknologi, der egentlig er udviklet til at fjerne multiresistente bakterier på hospitaler, har vist sig at være ligeså velegnet til at fjerne bakterier, virus og sporer i miljøer uden for hospitalsverdenen.

Det gør teknologien anvendelig en lang række steder, hvor der er behov for at fjerne smitterisiko. Det kan for eksempel være i institutioner, skoler eller plejecentre.

Robotten, Climates Desinficering, er resultatet af avanceret teknologi, der fjerner 99,9999 procent af alle bakterier, virus og sporer i et rum. Det gælder både Norovirus og den berygtede Coronavirus. Derfor er teknologien også helt oplagt at bruge på fx plejehjem, i skoler eller i andre bygninger, hvor der har været konstateret corona-smitte. En række kommuner herhjemme har da også allerede investeret i teknologien som et led i deres corona-beredskab.

Metoden fungerer ved, at robotten under tryk omdanner brintoverilte til en tør tåge, der fylder rummet og når alle overflader. Tågen når ud i alle hjørner, revner og undersider af inventar, hvor UV-lys og manuel arbejdskraft ikke når frem. Processen tager ca. tre timer. Herefter er rummet ’nulstillet’ og efter kort udluftning igen klar til at blive taget i brug.

Gevinst for både helbred og økonomi
Direktør og stifter af Climates Health Tech, Signe Steen Risager, påpeger, at teknologien rummer store perspektiver, både sundhedsmæssige og økonomiske.

”Metoden har vist sig utrolig effektiv. Ikke alene i forhold til at dræbe enhver bakterie, virus eller spore i et rum, men den er også særdeles omkostningseffektiv, når man sammenligner med manuel desinficering. Teknologien er udviklet før, verden blev ramt af corona. Men den er ikke desto mindre så effektiv, at den kan fjerne både Coronavirus, og multiresistente bakterier, der er langt mere modstandsdygtige. Så metoden er også fremtidssikret mod potentielle pandemitrusler, vi ikke har mødt endnu,” siger hun.

Myndighedsgodkendt og skånsom
Climates Desinficering er testet og godkendt af såvel SSI, Statens Serum Institut, som Miljø- og Fødevareministeriet til brug for rumdesinfektion. Behandlingsmetoden er skånsom, miljøvenlig og skader ikke møbler, tekstiler eller elektronik. Der anvendes ikke giftige kemikalier og der er ingen skadelige bivirkninger.

Hver behandling afsluttes med en elektronisk kvalitetssikringsrapport, der dokumenterer behandlingens effekt.

Climates’ beredskab rykker akut ud og desinficerer hele institutioner ved udbrud. Alternativt kan robotterne købes eller leases og blive betjent af institutionens eget personale. Climates sørger for uddannelse og løbende sparring, så det er trygt at anvende robotterne i hverdagen. Et certificeringskursus tager 3 timer og foregår lokalt hos kunden. En leasingaftale koster fra kr. 2.995,- pr. måned + service og forbrug.

Læs mere om Climates Desinficering

Kontakt:
Climates Health Tech ApS
World Trade Center
Borupvang 3
2750 Ballerup
Tlf.: +45 21 81 55 21
Mail info@climates.dk


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Climates Health Tech

Borupvang 3
2750 Ballerup
Danmark
Climates Health Tech

Send til en kollega

0.08