23948sdkhjf

Asfalt som reducerer forurening fra bilerne

| Medlemsnyhed | Indrykket af Colas Danmark A/S

Ny asfalt med nedtromlet NOxOFF i Frederiksberg Kommune skal reducere bilernes udledning af skadelige gasser og partikler (NOx).

Colas har udlagt fotokatalytisk asfaltbelægning på trafikerede strækninger på Roskildevej og Nordre Fasanvej i Frederiksberg Kommune. Belægningen, som består af asfalt (SMA) med nedtromlet betongranulat, forventes at nedbringe ca. 20% af de skadelige gasser og partikler, som udledes når bilerne kører på vejen.  

Fotokatalytisk teknologi i byggematerialer skal reducere luftforurening

Det er det danske greentech-firma Photocat der har udviklet den såkaldte ”NOxOFF”-teknologi. Firmaet udvikler fotokatalytisk teknologi til en række byggematerialer, som reducerer luftforurening.

-I Colas Gruppen arbejder vi løbende med udvikling af nye bæredygtige produkter og metoder, og det har været spændende at være de første i Danmark der har fået mulighed for at arbejde med Photocats teknologi i praksis, siger entreprisechef Nils-Erik Strube.

Læs mere


Kommentarer

Flemming Skovbjerg
nedbringe ca. 20% af de skadelige gasser og partikler, som udledes når bilerne kører på vejen.
Øhhhe hvordan det ? columbusæg eller greenwash ?

Lisbeth Volf
Flemming Skovbjerg: Det er ikke Colas' produkt, men du kan læse mere om det her: https://photocat.net/wp/noxoff/ Vi skriver, at reduktionen er forventet. Teknologien anvendes også i andre byggematerialer. Venlig hilsen
Colas

Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Colas Danmark A/S

Fabriksparken 40
2600 Glostrup
Danmark
Colas Danmark A/S

Billeder & videoer

NOxOFF udlagt af Colas

Send til en kollega

0.078