23948sdkhjf

Borgerservice – Når folk bliver voldsomme

| Medlemsnyhed | Indrykket af Tryghedskurser

Ansatte i borgerservice sidder i en udsat jobfunktion, hvor de kan stå i nogle ubehagelige situationer med utilfredse borgere. Her får du tips til hvordan du gør din arbejdsdag mere sikker.

Hele 15% af kommunalt ansatte har oplevet trusler i arbejdstiden fra utilfredse borgere. Det er især ansatte i borgerservice og integrationsafdelingerne, der bliver udsat for hån og trusler på arbejdspladsen.
 
Hvad gør I i sådan en situation?
Kommunerne landet over har protokoller for hvordan truende situationer skal håndteres, og hvilken hjælp medarbejderen skal have, men hvad gør I når ord ikke er nok? Kurser i konflikthåndtering kan få dig og dine kollegaer langt, men hvad når konfrontationen bliver fysisk?
 
Det er vigtigt i fysiske konfrontationer, at kunne komme væk fra modparten med mindst mulig skade på sig selv og modparten. Ved at lære hvordan I bedst muligt læser situationen korrekt, kan I undgå fysiske skader og derved også arbejdsskader. 
Det kan i lære hos os. Vi udbyder både fysiske kurser og online kurser i netop dét. 
 
Tips til en mere sikker hverdag:
1.  Fjern potentielle våben. En kuglepen kan virke harmløs at have på skrivebordet eller skranken, men arbejder du med mennesker, hvor der er en risiko for en konfrontation (f.eks. i borgerservice el.lign.) kan kuglepenne, brevåbnere, flydende håndsprit etc. være et våben. Hav derfor ikke potentielt farlige genstande liggende fremme på bordet/skranken. Få evt. monteret håndspritten på væggen.
 
2.  Markér din alarmknap tydeligt. Ved at lave en tydelig markering på dit bord, kan du hurtigt alarmere vagter og kollegaer om at du står i en farlig situation. Dette kan være et streg, klistermærke eller lign.
 
3.  Hav altid en fast flugtvej. Kan du komme hele vejen rundt om bordet, eller står det op ad en væg? Er der en bagdør, eller hvordan kommer du sikrest væk fra situationen?
 
4.  Tænk dig om når du går hjem. Var der voldsomme konflikter som ikke blev løst? Lyt til din mavefornemmelse, når du går ud af døren, og bed evt. en kollega om at følge dig til din bil, hvis du har en dårlig fornemmelse. Hav bilnøglerne klar så du hurtigt kan komme ind i bilen og låse dørene.
 
Dette er alle små ændringer i hverdagen, som giver en større følelse af tryghed og sikkerhed , når I har tænkt over dem på forhånd.
 
Få en sikker hverdan med os.
Hos Tryghedskurser underviser vi dig og dine kollegaer i, hvordan I opdager faren inden den opstår, hvordan I nedtrapper situationen ved hjælp af kropssprog og psykologiske værktøjer, og til sidst hvordan I kan afværge et fysisk angreb sikrest for både dig og modparten.
Lyder det som noget for jer, så kig ind på vores hjemmeside Tryghedskurser.dk.

Vi tilbyder fysiske kurser hvor hele personalegruppen kommer på kursus, eller åbne hold hvis I ikke kan undvære alle på én gang.

Siden 1. april har vi også tilbudt ONLINE KURSER til både privat og erhverv – klik ind HER og læs mere om dem.
Tilmelder du dig vores nyhedsbrev inde på hjemmesiden, får du 20% på første køb (og så får du selvfølgelig nyheder, tips osv.).
 
Har du nogle spørgsmål, eller vil høre mere kan du kontakte os på info@tryghedskurser.dk
 
Vi sørger for at i kommer glad på arbejde, og sikkert hjem – Hver dag!

Medlemsnyhed

Indrykket af
Tryghedskurser

Korskildelund 4
2670 Greve
Danmark
Tryghedskurser

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.078