23948sdkhjf

Hvad koster sygefravær?

| Medlemsnyhed | Indrykket af Tryghedskurser

Danskernes sygefravær koster staten ca. 40 mia. Kr. hvert år. Hvad kan du og din arbejdsplads gøre?

SOSU’er, servicemedarbejdere og specialpædagoger er alle inden for de 12 hårdest ramte faggrupper, når vi ser på hvem der er ramt af arbejdsrelateret stress.
Kigger vi på statistikken over hvem der ligger i toppen ift. vold og trusler om vold, kan vi se en klar sammenhæng mellem de to.
 
Hele 30,7% af adspurgte SOSU-ansatte svarede i en rapport fra Arbejdstilsynet, at de har oplevet vold på arbejdspladsen. Ift. Passagerservicemedarbejdere har 20,8% oplevet trusler om vold. 

Hvad gør vold ved medarbejderen?
Vold og trusler om vold har stor effekt på arbejdsmiljøet og medarbejdernes arbejdsglæde, og det har tit  konsekvenser for deres fremtidige helbred. Det er derfor afgørende, at personalegrupperne undervises i, hvordan de bedst muligt undgår personskader og voldsomme hændelser. 
Som leder bør du derfor kigge på, om der er mulighed for, at du kan gøre endnu mere for at skabe en tryg arbejdsplads for dine ansatte.
 
Efterreaktioner på voldelige hændelser, er typisk:

  • Træthed
  • Uro 
  • Overfølsomhed overfor pludselige lyde, lugte og lys
  • Søvnforstyrrelser
  • Hovedpine
  • Angst
  • Frygt for at være alene

 
Utryghed smitter
Efter en voldelig episode kan det for medarbejderen være svært at vende tilbage til arbejdet, og det kan ende med en sygemelding. Mange ansatte i f.eks. kommuner oplever at de bliver for forsigtige i deres håndtering af borgere, hvilket kan medhjælpe til at optrappe en konflikt, da borgeren føler sig utryg eller misforstået.
Kilde
 
Sådan hjælper Tryghedskurser.
Tryghedskurser hjælper ved at forberede medarbejderne på konflikter – og derved sikre at de fysisk og psykisk kan håndtere situationer hvor de kunne blive udsat for vold. Kurset giver værktøjer til både at opdage, nedtrappe faren inden den sker, og afværge hvis konflikten bliver fysisk. 
Mange af vores kursister har givet udtryk for, at de føler større sikkerhed og selvtillid efter, at de har gennemført et af vores kurser.

Skal du og dine kollegaer opleve større tryghed og sikkerhed på arbejdspladsen, så tag endelig kontakt til tryghedskurser på;
www.tryghedskurser.dk eller på tlf 2147 4542

Vi sikrer at i kommer sikkert hjem – hver dag!

Medlemsnyhed

Indrykket af
Tryghedskurser

Korskildelund 4
2670 Greve
Danmark
Tryghedskurser

Send til en kollega

0.296