23948sdkhjf

Nødværge & magtanvendelse - hvad må du?

| Medlemsnyhed | Indrykket af Tryghedskurser

Rådhusbetjente, bostedespersonale, vagter o.lign. skal alle kunne passe på sig selv og deres omgivelser – men hvad må de egentlig?

Rådhusbetjente, bostedspersonale, vagter og mange flere faggrupper oplever vold og trusler i løbet af arbejdsdagen, og det er her vigtigt at vide hvad du egentlig må gøre for at beskytte sig selv og andre.
 
Sådan hjælper Tryghedskurser.
Vi  er specialiserede inden for personalesikkerhed, og alle vores kurser overholder de nedenstående paragraffer.
På vores kurser lærer du hvordan du opdager faren inden den sker, nedtrapper situationen med f.eks. kropssprog og andre psykologiske værktøjer, og til sidst hvordan du bedst muligt afværger en fysisk angreb på en sikker måde – både for dig og modparten.

For jer som arbejdet i udsatte jobfunktioner har vi udarbejdet færdige kursuspakker som har relevans for jer som kan komme ud for voldsomme hændelser. Det kan f.eks. være jer der arbejdet ved bosteder, på plejehjem, som SOSU, rådhusbetjente, vagter o.lign.  

Læs meget mere inde på vores hjemmeside Tryghedskurser.dk


Straffeloven §13 om nødværge og Serviceloven §124 om magtanvendelse – rigtig mange kan have svært ved at gennemskue hvad man må og ikke må? Så lad os udpensle her hvad de egentlig går ud på, og hvad i egentlig må:
 
Nødværge
Bliver du overfaldet uretmæssigt, må du gerne modstå eller afværge – så længe det ikke går udover angrebets farlighed eller angriberens persons. Så dit modangreb skal være tilsvarende til angriberens. Så får du en lussing, må du ikke afværge med f.eks. en kniv eller at påføre svær fysisk skade på personen. Du må afværge på et tilsvarende niveau, med mindst mulig skade påført på både dig selv og modparten. Det er i denne paragraf der også bliver beskrevet civil arrest og fastholdelse som forebyggende for at en person forsager yderligere skader på enten sig selv og sine omgivelser.
 
Magtanvendelse
Meget lig loven om nødværge, må man udføre den magtanvendelse der er nødvendig – og med mindst mulig magt. Det er her vigtigt for ansatte på f.eks. Bosteder, plejehjem o.lign. at være klar over hvad de egentlig må. Loven skriver at er der en anden, mindre indgribende måde at håndtere en situation på, SKAL denne benyttes. Derudover skal magtanvendelsen være så rolig og kortvarig som muligt, for at modparten oplever mindst mulig krænkelse eller ulempe.
 
De to paragraffer minder meget om hinanden og det er vigtigt at du som ansat i et job der hører under enten den ene eller den anden er opmærksom på hvordan du bedst passer på dig selv, og samtidig overholder lovgivningen.

 
Hvad tilbyder vi?
Vi tilbyder lukkede fysiske kurser for dig og dine kollegaer hvor kurset er tilpasset netop jeres erhverv. Kan alle i personalegruppen ikke deltage på én gang ,afholder vi også åbne hold hvor man kan tilmelde enkelte personer
 
Som noget nyt kan I fra 1. april 2021 også købe online kurser, så I kan tage kurserne når det passer jer. Læs mere HER
 
Har du spørgsmål eller vil høre mere kan du altid kontakte os på tlf: 2147 4542

Medlemsnyhed

Indrykket af
Tryghedskurser

Korskildelund 4
2670 Greve
Danmark
Tryghedskurser

Send til en kollega

0.062