23948sdkhjf

Øget fokus på kvinder i branchen

| Medlemsnyhed | Indrykket af Barslund A/S

Hos Barslund ønsker man at gøre bygge- og anlægsbranchen mere attraktiv og synlig for kvinder

To forskellige baggrunde

I Barslund er der øget fokus på at gøre bygge- og anlægsbranchen mere attraktiv for kvinder at være i.

Mød Melanie og Ditte – to seje kvinder, der begge har valgt at gøre karriere i bygge- og anlægsbranchen. Til dagligt arbejder de på projektet Nyt Hospital Nordsjælland som henholdsvis projektleder og KMA-koordinator.

Selvom de i dag er at finde i samme skurby, har de langt fra samme baggrund. Mens Melanie er vokset op med entreprenørbranchen tæt inde på livet, har Ditte en baggrund som skibsfører. De er dermed et godt eksempel på, at der er mange veje ind i branchen, og at det ofte blot handler om at få øje på dem.

Oplysning er vejen frem 

Barslund mener, at man, ved at skabe et øget fokus på branchen og dens kvinder, kan være med til at gøre branchen mere attraktiv for kvinder at søge hen mod. Både Melanie og Ditte oplever nemlig, at mange – og især yngre kvinder – har et begrænset kendskab til branchen:

”Der er mange, der ikke forstår, hvad vi laver. Vi må blive bedre til at vise branchen frem og give folk muligheden for at opleve den. For nyligt havde vi en 9.klasseselev i erhvervspraktik, og på den uge hun var her, fik hun virkelig øjnene op for arbejdet på byggepladsen. Faktisk i sådan en grad, at hun genovervejede sine planer om at blive frisør,” fortæller de.
Det er et mål i Barslunds CSR-politik, aktivt at forsøge at rekruttere flere kvinder, da virksomheden er af den klare overbevisning, at diversitet skaber de bedste arbejdsforhold.

I Barslund håber man, at andre unge kvinder vil lade sig inspirere af deres praktikants historie og ikke mindst af deres to dygtige karrierekvinder, for der er uden tvivl plads til flere kvinder i branchen.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Barslund A/S

Agernvej 4
3490 Kvistgård
Danmark
Barslund A/S

Send til en kollega

0.078