23948sdkhjf

Styrk din position som AC'er i en kommunal kontekst

| Medlemsnyhed | Indrykket af Komponent – Kommunernes Udviklingscenter

Er du ny akademiker i en kommune, eller vil du stå på et endnu stærkere fundament i forhold til den brede opgaveportefølje, som du sidder med? Så er Komponents nye AC-konsulentuddannelse noget for dig.

Som akademiker i en kommune har du brug for en bred værktøjskasse. Du skal have fagligheden og konsulentværktøjskassen i orden, og derudover skal du have styr på de kommunale grundkompetencer og opdateret viden om alt fra offentlighedslov og forvaltningslov til den parlamentariske styringskæde og samspillet mellem politik og administration. Og her kan selv den bedste have brug for en update:

– Som akademiker i en kommune skal du agere i en kompleks virkelighed med mange forskelligartede og afvekslende opgaver. Du skal kunne levere agil rådgivning og hurtigt tilegne dig ny viden, og samtidig skal du kunne navigere sikkert i både et juridisk rum og i mødet med eksempelvis borgere, virksomheder og den politiske ledelse, siger Thøger Terp, der er chefkonsulent hos Komponent. Han forsætter:

– Derfor har vi udviklet Den Offentlige AC-konsulentuddannelse til dig, der ønsker at ønsker at udbygge og styrke dit faglige fundament i rollen som konsulent i en kommune. På uddannelsen stiller vi skarpt på de kompetencer, du har brug for som f.eks. konsulent eller udviklingsmedarbejder, og vi kommer vidt omkring inden for f.eks. principper for den offentlige forvaltning, embedsmandsrollen og facilitering og ledelse af organisatoriske processer. 

Uddannelsen udviklet i samarbejde med praksis
Den Offentlige AC-konsulentuddannelse er skabt i et tæt samarbejde med praksis. F.eks. har Morten Møller, der er sekretariatschef i Odder Kommune, været involveret i arbejdet. 

–  I Odder Kommune mener vi, at man skal tage onboarding alvorligt – særligt af nyuddannede, der endnu ikke kender kommunen i praksis, og som skal bruge tid på at forstå og kende organisering, lovgivning og samarbejdet med politikerne. Vi ser derfor Den Offentlige AC-konsulentuddannelse som et godt supplement til vores eget introduktionsprogram, hvor vores nyuddannede AC’ere får mulighed for at lære endnu mere om arbejdet i en kommune samtidig med, at de møder AC’ere fra andre kommuner og skaber sig et godt netværk, siger Morten Møller.

Læs mere om Den Offentlige AC-uddannelse her.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Komponent – Kommunernes Udviklingscenter

Hedeager 5, 1.
8200 Aarhus N
Danmark
Komponent – Kommunernes Udviklingscenter

Send til en kollega

0.078