Nyt projekt skal afdække økonomiske gevinster

Et nyt projekt skal afdække de økonomiske gevinster ved alkoholbehandling: Mange børn og unge, der vokser op i familier med alkohol- eller stofproblematikker, får en skæv start på livet.

Det har konsekvenser for børnene og de unge, og herunder er det et samfundsøkonomisk problem, fordi det øger deres behov for offentlig hjælp, og fordi det giver dem dårligere forudsætninger for at bidrage til samfundet. Alkohol- og stofproblematikker har desuden konsekvenser for den afhængige selv, blandt andet i forhold til deres sundhed, familierelationer, livskvalitet og beskæftigelse.

Fonden Novavi driver en række behandlingstilbud til alkohol- og stofafhængige og herudover til børn og unge i familier med disse problematikker. Novavi har bedt Komponent - Kommunernes Udviklingscenter om at udvikle såvel business cases som bud på relevante betalingsmodeller til brug for sociale investeringer. Businesscasen bygger på viden fra #SØM, men analysen kvalificeres gennem inddragelse af yderligere analyser, målinger samt dialog med kommuner og videnspersoner. Opgaven trækker på viden om sociale investeringsmodeller og business cases fra Komponents erhvervsPhD-projekt om sociale investeringer.

Vil du vide mere om sociale investeringer? Komponent har udviklet et kursus, hvor du over tre dage får viden om og redskaber til design og udvikling af business cases for sociale investeringer. Læs mere om kurset >>