23948sdkhjf

Sorg har mange ansigter

| Medlemsnyhed | Indrykket af Annoncørbetalt indhold

Sorg, i forbindelse med et dødsfald, håndteres yderst forskelligt afhængig af, hvem man er.

Nogle bliver ude af stand til at tænke og tale, og generelt set fungere i en længere periode, hvorimod andre kan gå i chok og først mærke sorgen efter et stykke tid. Uanset hvordan man reagerer på et dødsfald, kan man være sikker på, at en bedemand er mere end kompetent til at håndtere sorgen - og kan være en hjælpende hånd til at lære at forstå den.

I denne artikel vil du få indsigt i hvilke elementer i sorgen, som en bedemand kan afhjælpe med.

Bedemandens fag under uddannelse
En bedemand gennemgår flere forskellige fag og emner i løbet af uddannelsestiden. Selve uddannelsen strækker sig over både teoriundervisning, praktisk arbejde og et praktikforløb, der minimum skal være 1 år.

I forbindelse med teoriundervisningen bliver der, ifølge brancheforeningen Danske Bedemænd, blandt andet undervist i:

  • Personlig afklaring
  • Sorgens faser
  • Psykologiske aspekter 
  • Kommunikation
  • Samtaleteknik
  • Etik

Det er desuden en mulighed at gennemføre en diplomuddannelse, såfremt det ønskes at uddybe kompetencer, og her bliver det også muligt at få undervisning i lederskab og uddybende kommunikations- og samtaleteknikker. 

Husk kærligheden i din sorg
Når vi oplever sorg efter et dødsfald, er det fordi, at vi elsker dem. Sorgen er vigtig, da den giver os muligheden for at mindes, græde og senere at kunne komme videre.

Lige så vigtigt det er at sørge, lige så vigtigt er det at huske kærligheden til den person, der sørges over. Når man mindes afdøde med kærlighed, bliver det yderst håndterbart at fortsætte sit eget liv uden vedkommende - og når kærligheden fylder mest, bliver mindet om afdøde også glædesfyldt og lykkeligt i stedet for sorgfyldt. Dermed ikke sagt, at sorgen og tabet ikke følger én resten af livet, for det gør det helt sikkert, men de levende skal også kunne leve videre. 

Når du skal finde en bedemand
Du finder en passioneret, empatisk og dygtig bedemand i Hadsund hos Nørre Tranders &  Østbyens Begravelsesforretning, der sætter en ære i at hjælpe med at skabe et overblik. De kan hjælpe med alt fra et overblik over planlægningen af begravelse til hvilke aftaler og abonnementer, der skal afmeldes. Med afdelinger flere steder i Nordjylland, kan de også være behjælpelige, såfremt du mangler mangler en bedemand i Støvring. En bedemand er næsten uundværlig efter et dødsfald, og de fleste giver meget gerne et uforpligtende tilbud på en begravelsespakke.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Annoncørbetalt indhold

Send til en kollega

0.078