23948sdkhjf

To nye kurser: Sorg for fagpersoner

| Medlemsnyhed | Indrykket af Komponent – Kommunernes Udviklingscenter

Med to nye kurser klæder Det Nationale Sorgcenter og Komponent dig på til at møde, forstå og støtte mennesker, der er ramt af sorg. Det ene kursus omhandler sorg hos børn og unge, mens det andet sætter spot på sorg hos voksne og ældre efterladte.

Sorg er en naturlig del af livet, når et nærtstående familiemedlem er alvorligt syg eller dør. Uden den rigtige støtte kan sorgen hos både børn og unge, voksne og ældre imidlertid udvikle sig til komplicerede og langvarige sorgforløb med store menneskelige konsekvenser til følge. Med to nye kurser bliver du klædt på til at forstå og hjælpe de sørgende, du møder i dit arbejde.

– Viden om sorgreaktioner er vigtig, fordi vi ved, at sorg kan påvirke rigtigt mange forskellige aspekter af livet. Derfor er det som fagperson også vigtigt at vide noget om, hvordan sorg kan se ud og forstå, hvordan vi kan forebygge de mere komplicerede sorgreaktioner, siger psykolog Rikke Vester Roursgaard fra Det Nationale Sorgcenter.

I løbet af de to kurser, der hver varer to dage, bliver du klogere på f.eks. de aldersrelaterede udfordringer i forbindelse med sorg, opmærksomhedspunkter i forhold til, om den sørgende er ved at udvikle komplicerede sorgreaktioner, mulighederne for forebyggende sorgstøtte samt relevante henvisningsmuligheder.

– Når vi er klædt på til at opdage de komplicerede sorgreaktioner, øger det chancen for, at den sørgende får den rette behandling. Dermed er den fagprofessionelles viden om sorg og sorgreaktioner et vigtigt element i at kvalificere den støtte, som den efterladte modtager, siger Rikke Vester Roursgaard.

Se Det Nationale Sorgcenter og Komponents kurser om sorg:

Sorgreaktioner hod børn og unge - og veje til støtte

Få indblik i børn og unges reaktionsmønstre og sorgreaktioner i forbindelse med voldsomme livsforandringer, når et nærtstående familiemedlem er alvorligt syg og døende eller er død. 
Læs mere >>

sorgforståelse og -støttesamtaler i arbejdet med voksne og ældre efterladte

Få større indblik i og viden om sorgforståelse, sorgreaktioner, sorgstøtte og henvisningsmuligheder og bliv klædt på til sorgstøttesamtaler med voksne og ældre efterladte. 
Læs mere >>

Medlemsnyhed

Indrykket af
Komponent – Kommunernes Udviklingscenter

Hedeager 5, 1.
8200 Aarhus N
Danmark
Komponent – Kommunernes Udviklingscenter

Send til en kollega

0.062