Vesti Olsen tilbage på Sporvejsmuseet

| Medlemsnyhed | Indrykket af Vesti Olsen A/S

DER KOMMER ALTID EN SPORVOGN OG EN REPARATION TIL...

NÅR TILLID & SAMARBEJDE SKABER HISTORIE

Uanset hvilken branche du beskæftiger dig med, hvor kunderne er dem, som gør at din virksomhed kører rundt, så er et af de største skulderklap du kan få, at kunden kommer tilbage og vil bede om mere.
Dette er i disse dage - igen, tilfældet for Vesti Olsen.

I 2012 indledte Ringsted Kommune udarbejdelse af en lokalplan der skulle give Sporvejsmuseet mulighed for at lave en stor udvidelse af museets bebyggede areal, hvor Remise 1 og Valby Gamle Remise står som eneste eksisterende bygninger. Dermed startede samarbejdet også med Vesti Olsen. I 2014 kunne vi gå i jorden og
påbegynde arbejdet med opførelsen af Remise 3 efterfulgt af Busudstillingen.
Vesti Olsen havde dermed i totalentreprise, fornøjelsen af at opfører ikke blot de to ovenfor beskrevet bygninger, men hele 3 haller + Magasinbygningen, for Sporvejsmuseet, Skjoldenæsholm ved Jystrup på Sjælland.
I 2016 blev bygningen med kaldenavnet ´Magasinet´ opført. Magasinet er i 2 plan, på 3.000 m2 hvoraf de 1.000 m2 er opvarmet og indeholder i dag et arkiv, foredrags-/ mødelokale, personalefaciliteter samt en samling af reservedele, gamle plakater, gamle ruteplaner og div. artefakter fra mange årtiers sporvejshistorie. Samme år
- 2016, kunne museet byde velkommen til deres besøgende nr. 1.000.000!
Det efterfølgende år fik Remise 4, til 1 meter sporet sporvogne, sin plads på museet.

Se tidligere reference for Sporvejsmuseet.

TILBAGE PÅ SPORET
Selvom vi igennem årenes løb har hjulpet Sporvejsmuseet med flere mindre renoveringer og opgraderinger på de gamle bygninger – bl.a. Valby Gamle Remise, hvor vinduespartierne havde behov for reparation af vinduesrammerne, så er tiden nu moden til, at Remise 1 skal have en større, kærlig opdatering og til denne opgave har Sporvejsmuseet også valgt Vesti Olsen som deres totalentreprenør.

Remise 1 kan dermed se frem til at få etableret nyt ovenlysparti, nyt vinduesparti i gavlen, samt en flot ny facade ned igennem ”Valby Langgade”. Ud over at bygningens fremtoning, set fra de besøgenes perspektiv, vil fremstå langt mere imødekommende, vil forbedringerne også give mere lys inde i hallen, som til hverdag er værksted for de frivillige hos museet. Den nye fremtoning af facaden vil fremstå i flotte grå og røde toner.

Se flere nyheder fra Vesti Olsen

FREMTIDENS MUSEEUM
Fremadrettet er Sporvejsmuseets ønske, at bygge til, med yderligere plads til værksted, lager og opbevaring og Vesti Olsen er selvfølgelig allerede i fuld gang med skitsetegningerne af denne tilbygning. Derudover
både de besøgende foruden museet personale.

Fakta:

• Remise 1 blev opført i 1975 – 77 før åbningen af museet i 1978.
  •  Valby Gamle Remise blev som et større puslespil taget ned i Valby og genopbygget på museet fra 1995 –1998.
  • Igennem byggeprojektet tilbage i 2014 og frem, blev der afgravet og flyttet ikke mindre end 80.000 tons
    jord, som blev brugt ved andre formål i området til byggeriet.

Vesti Olsen A/S

Bukkerupvej 92