23948sdkhjf

Totalteknik til den nye tunnelelementfabrik til Femern-Bælt

| Medlemsnyhed | Indrykket af Wicotec Kirkebjerg A/S

WK er valgt som underleverandør til projektering og udførelse af alle tekniske installationer til elementfabrikkens produktionshaller.

I forbindelse med Femern Link Contractors opførelse af tunnelelementfabrikken på den danske side af Femern-Bælt forbindelsen har totalentreprenøren Give Steel A/S valgt WK som underleverandør til projektering og udførelse af alle tekniske installationer til elementfabrikkens produktionshaller. Tunnelelementfabrikken skal fremstille de 217 meter lange betonelementer, der efter nedsænkningen vil danne den faste forbindelse til Femern-forbindelsen.

WKs Projektchef Ole Petersen har arbejdet på kontrakten det sidste år og fortæller:
”Tunnelelementfabrikken består af tre produktionshaller, som arealmæssigt svarer til seks fodboldbaner. WK skal projektere og levere elforsyning, kraftinstallationer, belysningsanlæg, jordings- og lynbeskyttelsesanlæg, brandsikringsanlæg, WiFi anlæg samt HVAC-anlæg med gasforsynet køle-/varmeanlæg inkl. CTS til disse produktionshaller.”

Claus Schmidt, Direktør i WK udtaler: ”Kontrakten med Give Steel A/S involverer flere af WKs kompetencer på tværs: El, Brand & Sikring, Ventilation og Fjernvarme. Projekteringsarbejdet er godt i gang og forventes færdigt i løbet af september. Vi ser frem til mobilisering og installationsarbejdet, som startes op i efteråret/vinter 2021 og indeholder delafleveringer med samlet færdiggørelse i slutningen af 2022. Vi forventer, at projektet vil aktivere op til 70 medarbejdere.”

Femern-Bælt forbindelsen bliver med sine 18 kilometer lange tunnel verdens længste sænketunnel og forventes at stå færdig i 2029.

OM KONSORTIET
Joint venture-selskabet består af VINCI Construction Grands Projects, Per Aarsleff Holding A/S, Soletanche Bachy International, CFE, Dredging International NV, Wayss & Freytag Ingenieurbau, Max Bögl Stiftung & CO, BAM Infra og BAM International. Konsulent: COWI.

FAKTA OM GIVE STEEL A/S
Give Steel er en førende producent af stålkonstruktioner, som designer, projekterer, producerer og monterer bærende stålkonstruktioner i Nordeuropa. Alle konstruktioner produceres i Danmark i et ansvarligt og højteknologisk produktionsmiljø med fokus på social ansvarlighed og klimavenlig produktion.

Billede kreditering: Femern A/S


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Wicotec Kirkebjerg A/S

Dybendal Alle 10, 2630 Taastrup
2630 Taastrup
Danmark
Wicotec Kirkebjerg A/S

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.079