23948sdkhjf

Værd at vide efter et dødsfald i familien

| Medlemsnyhed | Indrykket af Annoncørbetalt indhold

Står du i en situation, hvor du netop har mistet et menneske, der stod dig nært? Så kan det være svært at tage stilling til, hvordan du skal håndtere alle følelserne, der følger med, og de praktiske opgaver i forbindelse med en afskedsceremoni.

Første skridt 
Inden du begynder at tænke på, hvordan I som pårørende skal tage afsked med afdøde, kan du med fordel undersøge, om afdøde har underskrevet ‘Min Sidste Vilje’. Har vedkommende det, finder du heri afdødes ønsker til egen afsked. Det kan gøre det lettere for jer som pårørende at få taget hånd om de praktiske anliggender, eftersom I ikke selv skal beslutte, om afdøde skal begraves, bisættes eller tages afsked med til en borgerlig ceremoni.

Derudover er det fordelagtigt, at I tager kontakt til en bedemand kort tid efter dødsfaldet. Dette skyldes, at det kan være uoverskueligt at huske alle de opgaver, som I skal varetage, og måske I aldrig har stået i situationen førhen, hvilket skaber utryghed og usikkerhed. 

Valg af bedemænd 
Har du aldrig haft kontakt til en bedemand før, kan det være svært for dig at vide hvilken bedemand, der kan udføre nogle af de sårbare opgaver for dig. Det er en god idé, at du forhører dig hos dine nærmeste efter, om de har kendskab til en dygtig og personlig bedemand i nærområdet. På den måde kan det blive tryggere for dig at lave en aftale med en ny bedemand.

Vil du vide dig sikker på, at du tager det rette valg, kan du yderligere undersøge din forudsete bedemands hjemmeside. Herinde skulle du gerne blive klogere på deres grad af erfaring, deres arbejdsværdier og dem som personer. 

Vigtige værdier i bedemandsbranchen
Er du i tvivl om hvilke værdier, der bør vægtes højest, når du skal vælge den rette bedemand? Så får du et indblik i følgende afsnit. Først og fremmest skal bedemanden kunne varetage de opgaver, som du har behov for at få afsat. Disse kan du få kendskab til på hjemmesiden. Derudover bør du undersøge de menneskelige værdier, således du er sikker på, at du bliver mødt med forståelse. Dernæst er det vigtigt, at du er sikker på, at bedemanden håndterer sine opgaver professionelt, så afskeden både forløber sig gnidningsfrit og efter aftale.

Er du bosiddende i Hjørring og omegn, kan du med fordel kontakte Hejslet Begravelsesforretning, hvis virke er bygget op på over 200 års erfaring. Deres forretning spreder sig over flere nordjyske byer, men Hejslet Begravelsesforretning har en bedemand i Hjørring Kommune, der med garanti kan varetage dine sårbare opgaver på professionel og personlig vis. 

Medlemsnyhed

Indrykket af
Annoncørbetalt indhold

Send til en kollega

0.079