23948sdkhjf

Sygefravær koster millioner

| Medlemsnyhed | Indrykket af Tryghedskurser

SOSU’er, servicemedarbejdere og specialpædagoger er alle inden for de hårdest ramte faggrupper, når vi ser på hvem der er ramt af arbejdsrelateret stress. Det er samme faggrupper der oftest møder vold og trusler i hverdagen.

Hele 30,7% af adspurgte SOSU-ansatte svarede i en rapport fra Arbejdstilsynet, at de har oplevet vold på arbejdspladsen. Ift. Passagerservicemedarbejdere har 20,8% oplevet trusler om vold. 


Hvad gør vold ved medarbejderen?
Vold og trusler om vold har stor effekt på arbejdsmiljøet og medarbejdernes arbejdsglæde, og det har tit konsekvenser for deres fremtidige helbred. Det er derfor afgørende, at personalegrupperne undervises i, hvordan de bedst muligt undgår personskader og voldsomme hændelser. 
Som leder bør du derfor kigge på, om der er mulighed for, at du kan gøre endnu mere for at skabe en tryg arbejdsplads for dine ansatte.
 
Efterreaktioner på voldelige hændelser, er typisk:
- Træthed
- Uro 
- Overfølsomhed overfor pludselige lyde, lugte og lys
- Søvnforstyrrelser
- Hovedpine
- Angst
- Frygt for at være alene

Kæmper i med personaleudskiftninger pga. Sygemeldinger?
 
Mange ansatte i social og sundhedsområdet har desværre været udsat for vold, og har måske i øjeblikket ikke vidst hvordan de skulle afværge, eller har været bange for at det kunne have konsekvenser for dem selv hvis de kom til at påføre skade på modparten.
Frygten for at blive dømt for vold, fængslet, fyret og udskammet af samfundet er ofte større end frygten for den fysiske overlast de risikerer, hvis de ikke forsvarer sig, hvilket er et problem for både retssikkerheden og den personlige sikkerhed.
 
Hos Tryghedskurser lærer dine ansatte at opdage, nedtrappe og afværge fysiske konflikter på en sikker måde, både for dem selv og for modparten. Vores kurser overholder lovgivningen omkring magtanvendelse, straffelovens §13 om nødværge, og så passer den ind i de fleste personalepolitikker. 

Ved at sikre sine medarbejdere i tilspidsede situationer, sikrer du at de har evnerne, både mentale og fysiske, til at håndtere voldelige situationer. Vi underviser også i frygthåndtering så dine medarbejdere har muligheden for at lære hvad der sker i kroppen når man bliver bange, men også i at bearbejde hændelser der er sket før. 
 
Tryghedskurser tilpasset jer
Hvis I booker et fysisk kursus, kommer vi selvfølgelig til jer og tilrettelægger programmet efter jeres behov og daglige problematikker.
 
Læs mere om hvad vi kan tilbyde på tryghedskurser.dk, eller hop ind og se vores mange youtube videoer og få en større forståelse for hvad vi underviser, og hvordan det adskiller sig fra konflikthåndteringskurser og selvforsvar.
 
Skal vi snakke sammen?
Du kan altid ringe til Peter på tlf. 2147 4542
Eller sende en mail til pp@tryghedskurser.dk

Medlemsnyhed

Indrykket af
Tryghedskurser

Korskildelund 4
2670 Greve
Danmark
Tryghedskurser

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.078