23948sdkhjf

Hvad kan en bedemand hjælpe dig med?

| Medlemsnyhed | Indrykket af Annoncørbetalt indhold

Døden er en uundgåelig del af livet, og med tiden skal vi alle herfra. Midt i sorgen efter et dødsfald følger mange praktiske gøremål, hvorfor det kan være til stor gavn at søge hjælp hos en bedemand.

En bedemand kan hjælpe dig med en række ting i forbindelse med et dødsfald, og du bestemmer selv, hvor meget du selv ønsker at varetage, og hvad du gerne vil overlade til bedemanden.

I denne artikel bliver du bekendt med hvilke arbejdsopgaver, som en bedemand varetager, og ligeledes hvorfor kontakten til en bedemand kan være uundværlig efter et dødsfald. 

De praktiske gøremål 
En bedemand kan hjælpe med mange forskellige opgaver i forbindelse med planlægning og afholdelse af en begravelse eller bisættelse. Bedemandens opgaver kan variere alt efter, hvilke ønsker og præferencer afdøde og I som pårørende har. Opgaverne kan derfor omhandle alt lige fra kontakten til kirken, blomsterhandleren samt klargøring af afdøde. 

Bedemanden kan også behjælpelig med at transportere kisten rundt, eksempelvis når kisten skal fra kirken til kirkegården, eller hvis man har valgt en bisættelse, hjælper bedemanden også med at hente og levere urnen. Derudover kan en bedemand også hjælpe med at ansøge om begravelseshjælp fra kommunen, hvis dette er nødvendigt.  

Bedemanden skaber tryghed 
Hjælpen fra en bedemand er for mange uundværlig, da hjælpen med de praktiske opgaver og gøremål kan være med til at skabe overblik og gøre processen mere overskuelig. På den måde får pårørende derfor også mere tid til at være sammen med hinanden midt i sorgen, hvilket for mange har stor værdi.

I kan med fordel undersøge jeres hjemmesiden, som jeres udsete bedemand har, således I får en fornemmelse af, hvilke opgaver vedkommende kan varetage. Derudover bliver I klogere på, hvordan vedkommende udfører sit arbejde, og om I som udgangspunkt deler samme værdisæt. 

Andre trosretninger 
Hvis afdøde tilhører en anden kultur eller trosretning, kan en bedemand også være behjælpelig. Hver trosretning har sin måde at gøre tingene på, og dette er de fleste bedemænd bekendte med. Søger du hjælp til muslimsk begravelse af en bedemand i  Aalborg eller Nørresundby, kan du med fordel kontakte Skatt Christensen Begravelses forretning, der besidder en bred viden om begravelses- og bisættelsesforløb på tværs af kultur og trossamfund. 

Med respekt for og en anerkendelse af forskellighed kan de hjælpe med gravplads, papirarbejde og rustvognskørsel, hvad enten der er tale om en buddhistisk begravelse, jødisk begravelse eller jehovas vidner begravelse.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Annoncørbetalt indhold

Send til en kollega

0.093