Første spadestik til Plejehjemmet Toftehaven

| Medlemsnyhed | Indrykket af Hartvig Consult ApS

Tirsdag den 26. oktober blev det første spadestik til udvidelsen af det eksisterende Plejehjem Toftehaven i Ballerup taget.

Boligselskabet Baldersbo har opkøbt nabogrunden til plejehjemmet og opfører på den 48 nye plejeboliger, der alle bliver opført som almene boliger.

De omkring 50 fremmødte gæster blev budt velkommen til første spadestik af Boligselskabet Baldersbos direktør Søren Christiansen. Han blev fulgt op af de tre talere, Ballerups viceborgmester Lolan Ottesen, Formand fra Baldersbo Marianne Wisén og direktør for totalentreprenør JFP Jesper Friis Poulsen. De tre talere tog også det første spadestik til det spændende projekt, hvilket gav klapsalver fra de fremmødte, der også inkluderede beboere og personale fra Plejehjemmet Toftehaven.

Grunden på Præstevænget i Ballerup har Boligselskabet Baldersbo købt af Ballerup Kommune. Matriklen har tidligere huset et gasværk og i forbindelse med byggemodning af grunden, blev der udført en grundig oprensning af jorden. Det havde ikke tidligere været muligt at rense jorden under de gamle bygninger, men det arbejde blev udført i forbindelse byggemodningen.

Hartvig Consult er rådgiver på opgaven og i forbindelse med byggemodningen, opgavens 1. etape der blev udført inden det første spadestik, blev de eksisterende arealer ryddet, renset og klargjort. Den forurenede jord udgjorde en større mængde end først antaget, men entreprenør Gorm Hansen klarede arbejdet indenfor aftalt tid og alt jord blev kørt væk og bortskaffet på korrekt vis.

En stor parkeringsplads er allerede blevet anlagt, men denne er endnu ikke færdig udført, da den sidste finish først udføres når byggeriet er afsluttet, da der kommer til at køre mange tunge maskiner på området. Der blev også udført kloakseparering, således at også de eksisterende bygninger på plejehjemmet er fremtidssikret.

Hartvig Consult fortsætter nu som bygherrerådgiver på opgaven, hvor totalentreprenør JFP skal opføre de nye plejeboliger og skabe nye spændende udearealer.

Udvidelsen af plejecenteret lever op til Boligselskabet Baldersbo’s fokus på lækre fællesarealer, der skal fremstå flotte og indbydende. Anne Stausholm Landskabsarkitekter står for arealet ved det gamle plejehjem, hvor der skal laves grønne arealer med en parkagtig karakter, der giver visuelle oplevelser.

Hartvig Consult ApS

Lykkegårdsvej 15