23948sdkhjf

Danske arkitekter i spidsen for nyt psykiatrisygehus i Norge

| Medlemsnyhed | Indrykket af Karlsson arkitekter aps

Den 27. oktober er indvielsen af Norges første Sikkerhedspsykiatriske Sygehus for St. Olavs Hospital i Trondheim, tegnet af Karlsson arkitekter i samarbejde med Ratio arkitekter, NCC Norge, COWI Norge og Schønherr.

Psykiatrisygehuset omfatter ca. 6700 m2 nybyggeri i det historiske campusområde Østmarka i udkanten af Trondheim. Byggeriet har kapacitet til 21 patienter og danner ramme for sikkerhedspsykiatrisk behandling som det første højsikkerhedspsykiatriske sygehus i Norge. 

Projektet har fokus på at skabe en helende arkitektur, med fokus på transparens og nærhed mellem patienter og personale og i relationen mellem ude og inde. Der er ligeledes arbejdet med både dagslys og kunstlys i samspil med byggeriets overflader, materialer og farver som er med til at skabe en overskuelig, varieret og tryg oplevelse.  

Karlsson arkitekters kompetencer indenfor velfærdsarkitektur, har vægtet højt ved udvælgelsen af det vindende projekt: ”Vi er glade for at bidrage med vores erfaring og viden om samspillet mellem arkitektur, design og psykiatri også i Norge og vi takker for er fantastisk samarbejde med medarbejdere og ledelse i Sykehusbygg og St. Olavs Hospital om udvikling af projektet”, siger partner Christian Karlsson.  

Karlsson arkitekter har i de senere år arbejdet med udviklingen af velfærdarkitektur for særlige grupper i samfundet med dagsordenen – design for dem der behøver det mest.  

Medlemsnyhed

Indrykket af
Karlsson arkitekter aps

Wilders Plads 8E
1403 København K
Danmark
Karlsson arkitekter aps

Send til en kollega

0.079