23948sdkhjf

ABB samarbejder om optimering af grøn hydrogenproduktion

| Medlemsnyhed | Indrykket af ABB A/S

ABB og HydrogenPro samarbejder om at optimere produktion af grøn hydrogen

  • ABB-teknologi skal bidrage til at optimere hydrogenproduktionen for verdens største enkeltstående alkaliske højtrykselektrolyse
  • Virksomheder vil samarbejde om at reducere produktionsomkostningerne for at accelerere brugen af hydrogen som energikilde
  • HydrogenPro vil gennemføre et valideringsprogram for at øge elektrolysens effektivitet
  • ABB’s første ordre på grøn hydrogen i Norge

 

ABB har underskrevet en ordre med HydrogenPro, om at levere elektrisk udstyr til verdens største enkeltstående alkaliske højtrykselektrolyse – et system, der generer hydrogen ved at bruge elektricitet til at spalte vand i brint og ilt. Når systemet er taget i brug på et specielt bygget testanlæg i Herøya, Norge i 2022, vil det kunne producere 1.100 normale kubikmeter grøn hydrogen i timen (Nm3/t).

Efterspørgslen efter hydrogen er mere end tredoblet siden 1975 og fortsætter med at stige. Det er afgørende for udbredet anvendelse af hydrogen at teknologierne opskaleres og produktionsomkostningerne reduceres. Eftersom elektricitet udgør omkring 70-90 procent af produktionsomkostningerne for grøn hydrogen, er et højt effektivitetsniveau vitalt for at sænke omkostningerne.

ABB’s leverance vil omfatte en fuldt integreret elektrisk pakke. Denne består af transformere, ensrettere, jævnstrømsinduktorer og samleskinner. Det er meget energikrævende at producere hydrogen  bæredygtigt, og det integrerede system skal sikre højst mulig effektivitet.

Valideringsprogrammet, kommer til at inkludere omfattende tests for at se, hvordan ydelseskriterier og effektivitet af elektrolysen kan optimeres. Dette vil gøre det muligt for HydrogenPro at foretage yderligere forbedringer af systemet, inden teknologien introduceres på lang sigt, i stor skala, på lignende anlæg rundt om i verden.

- Det var vigtigt for os at arbejde sammen med en pålidelig og specialiseret partner for at validere vores teknologi og sikre optimal drift, før vi udruller en global produktion, i stor skala, som vil være afgørende for fremtidig tilpasning mod kunderne, siger Karoline Aafoss, salgschef hos HydrogenPro. – ABB’s portefølje af integrerede løsninger vil supplere vores elektrolyseteknologi og skabe en optimal grøn produktionsmodel i verdensklasse til fremtiden.

Det nye samarbejde følger et to-årigt partnerskab med HydrogenPro og bliver ABB’s første grønne hydrogenordre i Norge.

Programmet vil bane vej for lancering af store, grønne hydrogenanlæg i fremtiden, hvilket er nøglen til at reducere det globale CO2-udslip.

- Alene i dette årti vil efterspørgslen efter hydrogen med lavt CO2 aftryk fordobles – og i 2050 vil den udgøre næsten en femtedel af den samlede globale energiefterspørgsel. Vores fælles udfordring er at producere nok til at møde efterspørgslen til en lav pris, siger Per Erik Holsten, administrerende direktør for ABB Norge. – Som industri har vi et ansvar og en forpligtelse til at undersøge, hvordan vi kan frigøre det fulde miljømæssige og økonomiske potentiale ved hydrogenproduktion, som vil være et vigtigt bidrag til at nå vores klimamål. Vi er vældig stolte over at samarbejde med HydrogenPro på dette vigtige projekt.

Ambitionen er at få testene i gang i begyndelsen af sommeren 2022.

 

ABB er en førende, global teknologi-virksomhed, der styrker omstillingen af samfundet og industrien for at opnå en mere produktiv og bæredygtig fremtid. Ved at forbinde software med porteføljen af elektrificeringsprodukter, robotter, automation, motorer og frekvensomformere, løfter ABB de teknologiske grænser op til nye højder. ABB’s succes bygger på mere end 130 års ekspertise og drives af 105.000 dygtige medarbejdere i over 100 lande.

ABB's forretningsområde Process Automation tilbyder en bred vifte af løsninger til proces- og hybridindustrien. Herunder branchespecifik integreret automatisering, elektrificering og digitale løsninger, styresystemer, software og avancerede tjenester samt analyse og instrumenter samt marine- og turboladeløsninger.

 

 


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
ABB A/S

Meterbuen 33
2740 Skovlunde
Danmark
ABB A/S

Send til en kollega

0.109