23948sdkhjf
Del siden
Annonce

168 boliger i Rødovre får nye installationer og køkken

Skou Gruppen er i fuld gang med en storentreprise i Rødovre for KAB. Ved Milestedet er et alment boligområde, og her skal 168 lejligheder moderniseres. Alle vandrør og faldstammer skal udskiftes, samt køkkenerne.

I Rødovre ligger det almene boligområde Ved Milestedet, som administreres af KAB. Skou Gruppen er netop nu i gang med at modernisere 168 af områdets 452 lejligheder i en storentreprise, der omfatter tømrer-, murer- og malerarbejde herunder nedrivning og opsætning af køkkenelementer.

Baggrunden for opgaven er, at vandrør og faldstammer i lejlighederne er nedslidte. Derfor river Skou Gruppen køkkenerne ned for at give adgang til installationerne, som bliver skiftet ud. Derefter genetablerer Skou Gruppen køkkenområdet med nye, tidssvarende køkkenelementer fra Svane.

”I hver lejlighed bygger vi ny skaktvæg samt rørkasse rundt om de nye aftrækskanaler til emhætter, som løber ud gennem taget. Vi bygger også ny forsatsvæg rundt om vinduerne i køkkenet, alt sammen med Fermacell fibergips,” siger Skou Gruppens projektleder Patrick Foged Madsen om renoveringen.

Installationer fra 50’erne skiftes ud

Skou Gruppen samarbejder med Poul Sejr Nielsen, der har den anden storentreprise på projektet. De udskifter installationerne, inden Skou Gruppen genetablerer køkkenområderne. Ved Milestedet er bygget i slutningen af 50’erne. I dag er installationerne 65 år gamle og i dårlig forfatning. De har med andre ord aftjent deres værnepligt, lyder det fra Steen Rasmussen, der er projektleder for Poul Sejr Nielsen:

”Hovedledningerne i kælderen går i strenge op til hver enkel opgang, og derfra fordeler de sig ud i lejlighederne. De kunne godt holde nogle år endnu, men hvis man ikke skifter ud nu, så bliver problemet kun mere omfattende. Der vil komme et hav af reparationer løbende til stor gene for beboerne,” siger han.

Renoveringen er tilrettelagt sådan, at der arbejdes i en opgang ad gangen. Der er 27 opgange i alt, og i de første tre opgange er renoveringen nu gennemført. Beboerne kan her tage de nye køkkener og installationer i brug.

Dagligdagen skal fungere, mens Skou Gruppen renoverer

Det tager cirka fem uger at renovere en lejlighed. I den periode er beboerne uden køkken. De får derfor et midlertidigt anretterkøkken med ovn og to kogeplader sat ind på gangen. Og der indsættes midlertidige bade- og toiletvogne på gaden, mens der arbejdes på toilettet. Patrick Foged Madsen siger:

”Vi er opmærksomme på, at beboerne har en dagligdag, der skal fungere. Derfor skaber vi let adgang til basale faciliter som køkken og bad. Det er i det hele taget vigtigt, at vi respekterer beboerne og lytter til dem, hvis de har spørgsmål til os, mens vi arbejder i deres lejlighed.”

Norconsult er rådgiver og arkitekt, og KAB er bygherre på projektet, der ventes afsluttet i foråret 2023.

Skou Gruppen A/S
Kærvej 34
2970 Hørsholm
Hørsholm Kommune
Danmark
CVR nummer: DK26654653
P nummer: 1002020845

Kontaktperson

Martin Skou Heidemann
Adm. direktør, Partner
+45 28358015 ms@skougruppen.dk

Send til en kollega

0.078