23948sdkhjf

Kognitivt team fra Ballerup har fokus på trivsel hele døgnet

| Medlemsnyhed | Indrykket af TeamEffect

BALLERUP HJEMMEPLEJE: Hos Kognitivt team i Ballerup Hjemmepleje er der travlt. Der er medarbejdere på arbejde døgnet rundt, som hjælper borgere, der lider af psykisk sygdom og demens. Det kan være rigtig hårdt i perioder.

Dagvagten Helene og aftenvagten Anne bruger begge ”Min Arbejdsdag” til at tjekke ud, når deres vagt slutter og til at sparre og skrive med deres kollegaer, som de sjældent møder i løbet af vagten. Selvom både Helene og Anne var langsomme til at komme i gang med Min Arbejdsdag, så er det nu blevet en naturlig del af hverdagen for dem begge.

Selvom Helene og Anne arbejder henholdsvis dag og aften, så er kerneopgaven den samme: at hjælpe den enkelte borger til et værdigt liv. Som mange andre i sundhedssektoren, så oplever de ofte et presset arbejdsmiljø, hvor bekymringerne fra arbejdet nogle gange følger med hjem. Her hjælper Min Arbejdsdag til at afslutte og parkere dagen, inden man går ud af døren:

Jeg kan godt lide at bruge Min Arbejdsdag, for jeg får sat et godt punktum på dagen. Når jeg har skrevet mine ting inde i Min Arbejdsdag, så har jeg fri,” fortæller Helene.

I Min Arbejdsdag bedømmer medarbejderen hver dag sin arbejdsdag på en fem-farveskala, der går fra grøn over gul til rød. Medarbejderen kan derudover vælge at tilføje en kommentar, som kan deles med resten af ens team. Der kan også sendes et anerkendende skulderklap til en kollega, hvilket er en god hjælp, hvis der for eksempel er for travlt på arbejdet til, at man kan nå at sige det, eller hvis man ligesom i Kognitivt team er fordelt på forskellige vagter.

En god vane, der giver mening
I kognitivt team har de brugt Min Arbejdsdag i to år. Selvom det er ved at være lidt tid siden, kan både Helene og Anne stadig huske, hvordan det var at komme i gang med Min Arbejdsdag:

Når man kom tættere og tættere på det, så synes jeg egentlig, der var fornuft i det. Det gav noget mening,” siger Helene.

De fortæller begge, at de godt kan lide at bruge Min Arbejdsdag, da det hjælper dem med at få udtrykt, hvordan de har det:

Jeg beskriver om jeg har haft gode dage eller dårlige dage. Nogle gange er der rigtig meget pres på, og andre gange så kører det bare,” som Anne forklarer.

Anne tilføjer desuden, at når de oplever ekstra travlhed og pres, så sørger de stadig for at rose hinanden. Anerkendelse for ens faglighed er nemlig vigtigt, især man når man i Ballerup Hjemmepleje har medarbejdere, der arbejder døgnet rundt:

Vi formår at rose hinanden igennem Min Arbejdsdag med skulderklap og ved at skrive ”Godt gået,’” fortæller hun.

Selvom deres opstart med Min Arbejdsdag var langsom i forhold til TeamEffects andre kunder, så har de for længst indhentet det tabte, og de mener begge det er et vigtigt redskab at have på en arbejdsplads. Deres råd er, at man bare skal i gang og prøve det, da det giver mening at bruge – både fagligt og socialt.

Denne artikel er en lettere forkortet version af historie bragt på TeamEffects hjemmeside. Du kan læse hele originalartiklen ved at klikke her.   (artiklen fortsættes)

OMRÅDELEDER: Lederen får et overblik i en travl hverdag

I Ballerup Hjemmepleje har man anvendt "Min Arbejdsdag" i alle teams i over 2 år. Med værktøjet har man oplevet en positiv udvikling, fordi det giver teamlederne et overblik i en travl hverdag. Sådan fortæller områdeleder Tine Gitte i Ballerup Hjemmepleje i en artikel udgivet af Magasinet Pleje.

Læs artiklen af Magasinet Pleje her.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
TeamEffect

C. A. Olesens Gade 4
9000 Aalborg
Danmark
TeamEffect

Send til en kollega

0.078