23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Kursus i BIM-baseret LCA-beregner

I 2023 bliver LCA-beregninger en obligatorisk del af bygningsreglementet. 4. maj kan du komme på kursus i den nye BIM-baserede LCA-beregner, der er udviklet af Graphisoft Center Danmark i samarbejde med Lendager.

I 2023 bliver LCA-beregninger en obligatorisk del af Bygningsreglement for ALLE nybyggerier med skærpede grænseværdier nybyggeri over 1.000 kvm. I samarbejde med Lendager har Graphisoft Center Danmark udviklet et BIM-baseret værktøj, der gør LCA-beregninger til en integreret del af arkitekternes/rådgivernes design- og skitseringsprocesser.

LÆS OGSÅ: BIM-baseret LCA

Beregn klimafaftrykket på opførelse og brug
Med LCA-beregneren til de tidlige faser kan du beregne CO2e-udledningen for bygningens brug og i en beregning af CO2e for byggematerialerne. Hermed er det muligt at se, om udviklingsprojektet lander over eller under grænseværdien i det kommende bygningsreglement, den frivillige bæredygtighedsklasse eller kravene i de forskellige DGNB-certificeringer.

Kursus 4. maj
4. maj kan du komme på kursus i DesignLCA, så du hurtigt kan danne dig et overblik over dit projekts klimabelastning.

Programmet for dagen er

  • Introduktion til LCA, kommende krav i bygningsreglementet og baggrund for udvikling af LCA-beregneren ved Thomas Graabæk, indehaver GRAPHISOFT Center Danmark.

  • Gennemgang af LCA-beregneren ved Thomas Nymann Jensen, supporter Graphisoft Center Danmark.

  • Sådan tilføjer du produktspecifikke EDPer i LCA-beregneren ved Amalie Sterlie og Sidsel Maria Vincents Jansen

LCA-beregneren er frigivet til gratis download i en foreløbig betaversion og består af en template-fil til Archicad, en Excel-fil og en manual. Den endelige version forventes frigivet august 2022. Du kan downloade beta-versionen her →

GRAPHISOFT Center Danmark
Rentemestervej 62
2400 København NV
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK40824057
P nummer: 1025084957

Kontaktperson

Thomas Graabæk
Arkitekt - Indehaver
+45 26285306 tg@formfaktor.dk

Send til en kollega

0.078