23948sdkhjf

Skab balance mellem arbejde og fritid (Løkken Hjemmepleje)

| Medlemsnyhed | Indrykket af TeamEffect

Som springer i hjemmeplejen kender man aldrig sin rute. Man bruger rigtig meget tid i bilen, og nogle dage er sværere end andre, hvilket gør det svært, fordi der ikke er nogen at dele dem med. Her hjælper TeamEffects trivselsapp "Min Arbejdsdag".

Social- og sundhedsassistent Heidi kører som springer for hjemmeplejen i Løkken i Hjørring Kommune. Hun kender derfor aldrig sin rute, når hun møder ind, og sådan kan hun lide det. Hun har aldrig den samme borger flere dage i træk, i stedet møder hun nogle forskellige ansigter hver dag. ”Jeg kan godt lide, at det ikke er de samme borgere, jeg kommer til hver dag,” forklarer hun. Som SOSU-assistent varetager hun mange opgaver på sine ruter, alt fra hjælp til indkøb til insulingivning og psykisk støtte. Nogle dage er dog sværere end andre og her hjælper TeamEffects trivselsapp Min Arbejdsdag. Heidi kan godt lide at bruge sin 20-minutters køretur hjem på at reflektere over, hvordan arbejdsdagen har været:

Jeg tænker lige over dagen, når jeg kører hjem: Har det været godt i dag? Hvad har været skidt i dag? Hvordan har dagen egentlig været? Så kan jeg lige reflektere over om jeg er glad når jeg kører hjem – eller om jeg stadig er irriteret, når jeg kommer hjem,” siger hun med et grin til sidst.

Heidi er også meget opmærksom på, at hvis hun har nogle arbejdsrelaterede frustrationer, så er det godt at få skrevet dem ind i Min Arbejdsdag. Hun har før i tiden oplevet, at hun tog hendes frustration med hjem i stedet, og at det nogle gange gik ud over dem derhjemme:

Det er jo ikke dem det skal gå ud over, men det er fordi, du ikke får frustrationen afleveret, inden du går fra arbejdspladsen,” forklarer hun.

For Heidi er Min Arbejdsdag derfor med til at sikre en bedre adskillelse mellem arbejde og fritid. Især når det gælder dårlige dage og frustrationer, så kan Min Arbejdsdag fungere som en slags skraldespand, hvor hun har et decideret sted at placere sin utilfredshed:

Så kan jeg kassere det dér, og så er det væk fra mit system inde i hovedet. Så skal jeg ikke gå og tænke mere over det. Når man får det skrevet, så kan man lægge det bag sig og komme videre. Så er den arbejdsdag afsluttet,” fortæller hun.

Min Arbejdsdag hjælper derfor Heidi med at lægge den dårlige dag bag sig, så hun ikke slæber den med sig hjem til familien.

Anerkendelse bliver ikke glemt med skulderklap
Selvom Heidi lægger meget vægt på, hvordan Min Arbejdsdag hjælper på frustrationerne, så bruger hun også værktøjet til de gode dage – som der heldigvis er flest af.

Hun fortæller, at hun bruger funktionen skulderklap til at anerkende sine kollegaer. Eksempelvis sender Heidi skulderklap med ”Tak for samarbejdet” eller ”Det var godt gået,” hvis der har været en ekstra presset situation på arbejdet, som hun har fået hjælp til. Heidi synes skulderklap er en god måde at give anerkendelse til sine kollegaer, og at det er praktisk, at hun kan gøre det senere, hvis hun for eksempel står i en krævende arbejdsopgave.

Når anerkendelsen så kommer retur, så indrømmer Heidi, at det også gør hende glad, især hvis hun ikke så det komme:

Man synes jo ikke, man har gjort noget, men alligevel har man gjort noget betydningsfuldt for ens kollegaer,” fortæller hun.

Skulderklap hjælper derfor med at gøre selv de banale arbejdsopgaver meningsfulde. Selv når Heidi ikke synes, hun gør noget specielt, kan hun mærke, at hendes kollegaer syntes hendes indsats var betydningsfuld.

I den lange bane er det godt givet ud, at man arbejde mere med trivslen. Folk får mere smil på læben og glimt i øjet, når trivslen bliver bedre,” afslutter hun.

Læs den fulde artikel via https://www.teameffect.io/loekken-hjemmepleje-artikel

Erfaringerne med Min Arbejdsdag fra 16 medarbejdere (gratis inspirationsmagasin)

Værktøjet Min Arbejdsdag bruges af mange tusinde medarbejdere hver eneste dag. Min Arbejdsdag giver medarbejdere muligheden for at reflektere over deres dag og dele det med deres leder. I dette magasin deler vi erfaringer fra nogle af de medarbejdere, som bruger værktøjet hver dag. Du kan downloade magasinet til højre for artiklen eller læse mere på https://www.teameffect.io/magasin-min-arbejdsdag


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
TeamEffect

C. A. Olesens Gade 4
9000 Aalborg
Danmark
TeamEffect

Send til en kollega

0.078