23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Har du hørt, at der kommer nye regler om selektiv nedrivning?

Når en bygning skal nedrives, opfattes den af mange som affald, vi skal af med. Men griber vi det rigtigt an, så er der tale om mange værdifulde ressourcer, som vi kan sikre til kommende byggerier. Og det kommer selektiv nedrivning til at understøtte.

Selektiv nedrivning - et tiltag der fremmer genbrug af byggematerialer

Den kommende ordning med selektiv nedrivning skal fremme, at materialer fra et nedrivningsprojekt bliver løftet op til et højere niveau af ressourceudnyttelse. Det bliver styret og kontrolleret af en ressourcekoordinator, som fremover skal tilknyttes nedrivninger af bygninger over 250 m2.

Hos Kingo har vi rigtig godt gang i at styrke vores kunnen indenfor selektiv nedrivning. Derfor kan vi også dele erfaring og viden på området. 

Det anslås, at salg af genbrugsbygge-materialer i Danmark i dag udgør under 1% af det samlede byggematerialesalg. Det kan og skal vi gøre bedre, og det kommer vi også til når lovgivningen om selektiv nedrivning bliver indfaset. Med udgangspunkt i tømmer fra nedrivningsprojekter og affaldshierarkiet forklarer vi, hvordan vi opnår en bedre ressourceudnyttelse gennem selektiv nedrivning.

 

Dine muligheder og pligter som bygherre

Den kommende lov om selektiv nedrivning giver dig som bygherre nogle muligheder og pligter. Det vil vi gerne hjælpe dig med at forstå, og du kan læse om det lige her, og samtidig blive klogere på:

  • Standardiserede nedrivningsplaner
  • Roller og ansvar i nedrivningsprojekter
  • Miljø- og ressourcekoordinator
  • Miljø- og ressourcekortlægning

 

Men hvor stor volumen af genbrug forventes Selektiv nedrivning at give?

Miljøminister Magnus Heunicke har tidligere udsendt en pressemeddelelse ”Gamle byggematerialer skal bruges igen”. Her står der blandt andet følgende om genbrug af træ: ”ca. 9 pct. kan genbruges.”  

Vi har ikke kunnet få specificeret 9% af hvad fra Miljøministeriet, men i en rapport fra 2018 fremgår det at der årligt genereres mindst 395.000 tons genanvendeligt træaffald. Vores bud er derfor 9% genbrug - så skal vi i Danmark genbruge omkring 36.000 tons tømmer. 

Men kan vi det?

Vi har samlet en del cases, hvor der genbruges større mængder tømmer, og det kan du læse meget mere om i "Tømmer sikres nyt liv gennem selektiv nedrivning."

 

Kingo Karlsen A/S
F.L. Smidths Vej 17
8600 Silkeborg
Silkeborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK21791733
P nummer: 1001783308

Kontaktperson

Send til en kollega

0.079