23948sdkhjf

Building Awards: - Vi leder efter den store forskel

Byggeriet skal være grønt. For det er den klimabevidste tilgang, der er med til at passe på verden, og til Building Awards anerkendes dem, som går forrest i kampen

Klimatosse. Du har nok hørt udtrykket før, og det blev da også kåret til årets ord tilbage i 2019. Det lyder måske negativt, men det vidner om, at der er kommet endnu større fokus på klimaet.

For klima fylder mere og mere, og det gør det også i byggeriet. Derfor skal vi også anerkende dem, som går den ekstra mil for at passe på det.

Netop det kommer også til at ske, når Klimaprisen bliver uddelt til årets Building Awards, som finder sted torsdag d. 9. november på Moltkes Palæ i København.

Klimaprisen 2023

Sikrer Danmark mod klimaforandringer

Klimaprisen går til en aktør i byggebranchen, der gennem sit arbejde målrettet tager kampen op mod klimaforandringerne og dermed udgør et forbillede for resten af branchen. Det kan være gennem nye produkter, metoder eller et særligt projekt.

Jury:

Torben Bjørk Nielsen, adm. Direktør, Hoffmann A/S
Lone Bendorff, CEO og partner, C.F. Møller Danmark A/S
Jesper Ring, CEO, Frame
Henrik Mielke, adm. direktør, MT Højgaard Holding A/S
Ervin Nordahl Haukrogh, senior business development director , COWI A/S

Deadline for nominering er 16 Juni .

Og ifølge jurymedlem og adm. direktør i Frame, Jesper Ring, så er Klimaprisen også en vigtigt anerkendelse af dem, som gå forrest for en bedre verden:

- Det er vigtigt, at vi anerkender dem, som gør en indsats for at sikre, at vi også har et godt sted at være i fremtiden, siger Jesper Ring.

Klimabevidstheden er vigtig. For det er netop de løsninger, som virksomhederne kommer frem til og praktiserer i hverdagen, som andre kan tage ved lære af.

Alligevel er det en ting, der bliver lagt lidt ekstra vægt på, når årets vinder af Klimaprisen skal findes:

- Det handler om at finde en skalérbar løsning. Man kan godt få gode idéer, men kan det ikke praktiseres i større skala, så gør det måske heller ikke den store forskel. Og det er jo det, vi leder efter, dem som kan gøre den store forskel, siger Jesper Ring.

Klima indtænkt overalt

Sidste års vinder blev CP ApS. En virksomhed, der med 150 ansatte er en af de markedsledende inden for byggepladsindretning og udlejning af kontor- og mandskabsmoduler, containere, materiel, lifte og pavilloner.

Og de fik da også flotte ord med på vejen. Jury lagde dengang vægt på, at bæredygtighed og klima var forsøgt indtænkt overalt i virksomhedens værdikæde.

Alt fra den mindre biogasproduktion af kantinemaden til den mere markante udvikling af solcelleelementer, der kan bruges på byggepladsskure. Men også omstillingen til el lagde grundstenene for sejren:

- Med fokus på benyttelse af så mange eldrevne værktøjer og maskiner som muligt, opnår de en relevant reduktion af klimabelastningen, lød det blandt andet fra juryen.

Artiklen er en del af temaet Building Awards 2023.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172