23948sdkhjf

Udsolgt liftmesse rækker armene i vejret

Der er god mulighed for at træne nakkemuskulaturen, når du kommer til Slagelse i dag eller i morgen, for det handler om at kigge opad. Liftmessen rækker op og ind i mange brancher

Lifte er mange ting. Og de bruges rigtig mange steder i samfundet. Det er lige fra vinduespudseren til blikkenslageren, glarmesteren, tømreren, elektrikeren, mureren, entreprenøren og over til industrien, hvor lifte i mange afskygninger bruges til blandt andet vedligehold.

Så kundeunderlaget er bredt. Men det største kundeunderlag er formentlig udlejningsselskaberne, for her findes en stor del af de tilgængelige lifte i Danmark.

På den første messe af sin slags i Danmark, Liftmessen i Slagelse, vil man på ca. 3.000 kvadratmeter finde en propfyldt messe med 16 udstillere, der hver på et par hundrede kvadratmeter viser alle typer af lifte frem.

Dækker bredt

- Generelt er liftbranchen jo en niche, der rækker ind i mange fagsegmenter. Og her som i den øvrige del af maskinbranchen, kan vi også mærke en lille smule ”normalisering” i efterspørgslen, men det er ikke mere end som så, for der er stadig fin efterspørgsel, siger salgschef for liftområdet i Scantruck, Flemming Jakobsen, til Licitationen Byggeriets Dagblad.

Flemming Jakobsen sælger langt de fleste lifte til udlejningsfirmaer, som udgør ca. 80-85 procent af kunderne i Scantruck.

Udstillerlisten afslører, at der er både saxlifte, bomlifte, lastbillifte, spiderlifte, minikraner og meget andet opløftende at se på. Både spritnye maskiner og produktnyheder, samt et udvalg af brugte lifte og minikraner. Naturligvis også CO2-løst, miljøvenligt grej med el-drift, som passer fortrinligt netop til lifte.

Allerede for småt

Rammerne på messepladsen ved ZBC Transport og Logikstikskolen på Dalsvinget i den nordlige ende af Slagelse er faktisk allerede for små til at rumme alle potentielle udstillere.

- Det er tæt på, at vi kunne fordoble antallet, hvis bare der var plads. Det er der ikke, så det er en opgave, vi må forsøge at løse til næste gang. Så må vi se, om det skal være på en anden placering, eller om det er muligt at inddrage mere udstillingsareal ved ZBC Transport og Logikstikskolen, siger messekoordinator Sanne Svendsen.

Det er tæt på, at vi kunne fordoble antallet, hvis bare der var plads. Det er der ikke, så det er en opgave, vi må forsøge at løse til næste gang. Så må vi se, om det skal være på en anden placering, eller om det er muligt at inddrage mere udstillingsareal Sanne Svendsen, messekoordinator.

I firmaet Versalift kommer man også med et bredt udvalg af lifte:

- Vi har så meget med som muligt inden for de rammer, vi har stukket ud. Og det bliver rigtigt spændende at se, hvor mange gæster arrangementet kan trække. Et succeskriterie er 500 gæster, og det tror jeg på, at vi kan nå, siger Flemming Krogh Svendsen, salgschef i Versalift, til Licitationen.

Relevante sikkerhedskrav

Alle lifte i Danmark er underlagt kravet om et årligt syn, der skal sikre driftssikkerheden og arbejdsmiljøet. Mere end 15.000 – helt præcist 15.376 lifte er underlagt Liftkontrolordningen, der ligger i regi af Materielsektionen – en del af Dansk erhverv.

Her er der 70 godkendte værksteder, som kan tjekke både lifte og entreprenørmaskiner jvf. den anden ordning, Maskinkontrolordningen.

På messen vil man også kunne træffe IPAF, der er en international organisation, der træner liftførere. I en række europæiske lande er et certifikat fra IPAF et krav for at kunne betjene en lift. Sådan er det ikke i Danmark, men flere af bl.a. udlejerne har en sådan godkendelse til at kunne gennemføre kurserne. Flere leasing- og finansieringsselskaber har også fundet vej til messen, så den side af sagen også kan komme på plads, inden du skriver under på køb eller leasing af en lift.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141