23948sdkhjf

Leasing dominerer liftmarkedet

Når udlejere og virksomheder køber lifte, er det altovervejende på leasingfinansiering

Lifte er en stor ting i Danmark. Mere end 15.000 lifte er således igennem Liftkontrolordningen, så det er ”big business”. Langt den overvejende del af liftene udlejes gennem de etablerede udlejningsfirmaer, og det er ikke mindst her, at liftene for det meste finansieres med en leasingmodel.

- En lift er et rigtigt godt objekt for leasing af flere grunde. Dels holder den i mange år, - også langt ud over den periode, som leasingaftalen løber. Desuden har den en høj gensalgsværdi som brugt lift, og det er alt sammen med til at gøre det attraktivt at leasingfinansiere den, siger Jørn Sørensen, der er kundechef i Sparnord leasing, til Licitationen Byggeriets Dagblad.

En lift er et rigtigt godt objekt for leasing af flere grunde. Dels holder den i mange år, - også langt ud over den periode, som leasingaftalen løber. Desuden har den en høj gensalgsværdi som brugt Jørn Sørensen, kundechef Sparnord Leasing

Stor efterspørgsel

Han oplever ikke større konjunktursvingninger i branchen:

- Sagen er jo, at liftene breder sig ind i mange brancher, så der er altid behov for lifte, uanset om konjunkturerne for en af delbrancherne kan svinge lidt, så er der bare efterspørgsel et andet sted, siger han.

Og han kommer hele vejen rundt i de forskellige typer af lifte. Lige fra den helt store 70 meter lastbillift, som Slagelse Lift viser frem i dag og i morgen, og til de små edderkoplifte og sakselifte.

- Der er stor efterspørgsel i markedet på nye lifte, og specielt de store lifte. Det betyder også ventetid på leveringer, siger han.

Forventer mange

Han forventer en del af messen, for han har hørt fra sine kunder, at langt de fleste udlejningsselskaber vil dukke op på udstillingen.

- Det er jo et spændende initiativ. Der har da før været afholdt forskellige in house arrangementer, men det her er en anden type set-up, hvor flere udstillere er med, og der er mere bredde i det, samtidig med, at det er en utroligt fokuseret messe, der handler om en ting – nemlig lifte, siger han.

- Det bliver da spændende at se, hvordan det kommer til at gå, men jeg tror faktisk, baseret på dem, jeg hører fra, at der vil komme et rigtigt godt besøg. Så vi håber da på en gentagelse, siger han til Licitationen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172