23948sdkhjf

Klimavenlige moduler er fremtiden

Udlejningsselskaberne er med til at trække udviklingen i en mere bæredygtig retning, qua et stort investeringsvolumen. Hos Loxam er det nu mandskabsmoduler og skurvogne, der står for tur

Den grønne omstilling er i gang, og det stiller krav til virksomhederne. Det gælder dermed også udlejerne, som skal tænke over, hvad de stiller til rådighed for kunderne. Klimavenligt og "grønt" materiel er allerede ved at blive et konkurrenceparameter, og således også hos Loxam, der ved et arrangement i sin afdeling i Skejby, satte fokus på blandt andet moduler. Et helt nyudviklet modul viser de nye muligheder:

- En vigtig ting er her et modul, som kan flyttes uden følgebiler. Alene her er der en gevinst. Modulet er godt isoleret, hvilket giver point til CO2 regnskabet. Der er varmepumpe i stedet for elradiatorer, samt natsænkning, hvilket også bidrager. Al belysning er LED, der er moderne energivinduer i, og generelt er der tale om en reduktion i energiforbruget i et modul som denne på 60 procent, siger Jimmy Volf, der er ansvarlig for Loxams modulafdeling Jylland-Fyn, til Licitationen Byggeriets Dagblad.

Mange tusinde i markedet

Hvad så med de gamle moduler. Der er jo mange tusinde skurvogne og moduler, der står rundt omkring på de danske byggepladser?

- Overordnet set; ja, det er rigtigt, og vi har da en god portion af dem. Og her er vi gået ind i en proces, hvor vi opgraderer de eksisterende moduler, så de lever op til tidens standarder. Den vi her her, er den ypperste og nyeste løsning, men de eksisterende moduler kan skam opnå rigtig mange af de samme fordele, siger adm. direktør i Loxam, Carsten Hoeck.

Det er jo sådan, at vi begynder at få forespørgsler på grønne miljøvenlige moduler. Og det skyldes at kunderne jo begynder at møde forespørgsler og krav fra bygherrer, herunder de offentlige bygherrer, som begynder at efterlyse dokumentation for, at der også på modul- og skurvognsområdet er styr på miljøet Carsten Hoeck, adm. direktør Loxam

- Det er jo sådan, at vi begynder at få forespørgsler på grønne miljøvenlige moduler. Og det skyldes at kunderne jo begynder at møde forespørgsler og krav fra bygherrer, herunder de offentlige bygherrer, som begynder at efterlyse dokumentation for, at der også på modul- og skurvognsområdet er styr på miljøet, fortsætter han.

Stort potentiale

Og potentialet er stort, når det kommer til miljøet. Når der kan spares op til 60 procent i energiforbruget på bare et enkelt modul, så er potentialet jo til at få øje på, når man ganger det op til en skurby på en stor byggeplads.

- Det er faktisk et kæmpepotentiale, der ligger her. Den vi her sidder i, er jo luksusudgaven med lyddæmpende loftplader og en god akustik herinde. Men alting starter et sted, og mindre skridt går også i den rigtige retning, siger Carsten Hoeck.

Fossilfrit byggeri

Udlejningsselskabet investerer kraftigt i rullende miljørigtigt materiel, herunder især i elektriske maskiner.

- Det hele handler jo om at nå frem til den fossilfrie byggeplads. Derfor er det nødvendigt at se på alt, hvad der befinder sig på byggepladsen, og det gør jo både maskinerne og modulerne, siger han. Og når forespørgslerne fra kunderne begynder at lyde; ”Det skal være så grønt som muligt”, ja så er kursen sat mod produkter, der kan leve op til de krav, siger han til Licitationen.

Fakta om modulet

De nye moduler kan stables i op til tre lag, og kan transporteres uden følgebiler. De er opbygget på en stålramme, som giver stor stivhed, og er fleksibelt opbygget, så de kan tilpasses enhver situation, lige fra kontor til ophold, toiletfaciliteter, indvendige trapper, enkeltmandskontorer, mødelokaler, køkkenfaciliteter mv. Modulerne er produceret i Sverige.

Loxam

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156