23948sdkhjf

Fejrer regnskab til 80-års jubilæumsfest i Olsen Banden-fængsel

Familiekoncernen A. Enggaard er vokset til en størrelse, hvor man ifølge topmand og tredje generation, Asger Enggaard, nu tør lægge hånden på kogepladen og engagere sig i større områder og med et bredere fokus

I toppen af A. Enggaard-koncernen, der er familieejet i tredje generation, kan man se tilbage på et 2022, som betegnes "meget tilfredsstillende". 

Koncernen med base ved Aalborg omsatte for 2,7 mia. kr. sidste år, hvilket var fremgang på 18 pct., og opnåede et resultat før skat på 358,5 mio. kr., fremgår det af en pressemeddelelse med henvisning til endnu ikke offentliggjorte regnskabstal.

A. Enggaard har i regnskabsåret påbegyndt flere større entrepriser, som har bidraget til omsætningsvæksten. Samtidig er investeringer i ejendomme, der med selskabets ord er "foretages med fokus på at bidrage positivt til udvikling af byer og samfund", øget væsentligt i regnskabsåret.

Inviterer indenfor i Egon Olsen-fængsel

Senere på måneden bliver der god mulighed for at fejre årsregnskabet.

Den 26. maj samler A. Enggaard nemlig både timelønnede og funktionærer samt kærester og ægtefæller til en stor fest på det tidligere Vridsløselille Statsfængsels gamle fængselsgrund for at fejre virksomhedens 80-års jubilæum.

Virksomheden rundede officielt de 80 år den 1. maj. Historien om A. Enggaard startede, da den 31-årige Asger Enggaard (senior) i 1943 besluttede at starte virksomhed Elman Hansen & Enggaard i samarbejde med murermester Elman Hansen. Asger Enggaard blev eneejer af firmaet i 1960 og ændrede samtidig navnet til det, vi kender i dag.

Tør lægge hånden på kogepladen

Virksomheden har gennem de senere år bygget på sin entreprenør- og projektudviklingsvirksomhed og betragter sig i dag også som bygherre, byudvikler og driftsvirksomhed med succes i langsigtet udvikling, opførelse og drift af hele bydele. 

Blandt andet indgår virksomheden i et strategisk samarbejde med PKA, hvor parterne nu sammen har over 2.000 boliglejemål i drift - og der er mindst lige så mange på vej.

- Vores udvikling de seneste år har betydet, at vi i dag har en meget stor faglig bredde, hvor vi både står stærkt inden for totalentrepriser, offentlig-privat-partnerskaber (OPP) og samtidig har mulighed for at tage et langsigtet ansvar, der rækker helt fra den strategiske planlægning af en ny bydel til opførelsen og den efterfølgende drift, siger entreprenør Asger Enggaard i pressemeddelelsen og fortsætter:

- Vi har tyngden og fagligheden til, at vi tør lægge hånden på kogepladen og engagere os i større områder med et langt sigte og et fokus på social bæredygtighed samt på at skabe gode rammer for fællesskab og byliv. 

Forventer mere af det samme

Han peger også på en "rigtig god" pipeline af projekter der betyder, at selskabet står stærk - også hvis den økonomiske situation skulle blive værre. 

- Vores forventning er derfor, at vi rammer samme høje aktivitetsniveau de kommende år, udtaler Asger Enggaard.

A. Enggaards ordrebeholdning tæller blandt andet flere yderst markante byudviklingsprojekter i landets største byer. Eksempelvis udviklingen af det tidligere fængselsområde Vridsløse i Albertslund, store områder i Odense midtby og havn, Stigsborg i Aalborg samt Sydhavnskvarteret og store dele af Gellerup i Aarhus. Dertil kommer blandt andet to store OPP-projekter på nye psykiatribyggerier i henholdsvis Aalborg og Odense og totalentreprisen på det nye domicil til Norlys i Aalborg.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141