23948sdkhjf

Familieejet udvikler godt gennem år med store byggerier og generationsskifte

I løbet af 2022 har selskabet færdiggjort og udlejet i 431 boliger i Odense, hvor meget mere allerede er på vej

– Jeg er meget tilfreds med regnskabet i et år, hvor vi har haft stor travlhed med opførelsen af flere store byggerier og renoveringer og samtidig med gennemført et generationsskifte, lyder koncerndirektør Frederik Barfoed vurdering af det familieejede ejendomsselskab Barfoed Groups 2022.

For trods et turbulent år, hvor Ruslands invasion af Ukraine, eftervirkninger efter COVID-19 pandemien, høj inflation, problemer med energiforsyningen og markant stigende renter satte markante præg, har selskabet Barfoed Group P/S holdt et meget højt aktivitetsniveau, lyder det i en pressemeddelelse.

Heri ligger også betydelige nybyggerier og markante renoveringer såsom byggerier i Munkebjerg Park, Christians Park og August Have i Odense.

De har bidraget til en værdimæssig tilvækst, som sammen med en forbedret indtjening på selskabets øvrige portefølje giver en samlet positiv værdiregulering.

1 mia. ekstra i egenkapital 

Resultatet før renter udgjorde 341 mio.kr. mod 320 mio. kr. året før.

Den markante forbedring skal ifølge firmaet ses i sammenhæng med en stor indsats for at reducere tomgangen på selskabets lejemål. Resultatet før værdiregulering af selskabets ejendomme var på 153 mio. kr., hvilket er marginalt lavere end i 2022, hvilket alene skyldes en mindre indtjening på selskabets værdipapirbeholdning.

Dertil har selskabet formået at lægge 1,2 mia. kr. til i sin egenkapital. Her er der nu 4,4 mia. kr., som luner. Og som giver en soliditet (altså hvor modstandsdygtigt firmaet er) på 39,7 pct. - den højeste i mindst fem år.

I årets løb er desuden færdiggjort og udlejet i alt 431 boliger i Odense, anlæggelsen af et parkområde på 25.000 kvm i byen samt totalrenovering af to store lejemål på det centrale handelsstrøg i Odense.

Værdireguleringen af selskabets ejendomme viser en nettoopskrivning på 58 mio.kr. - på trods af nedskrivninger på en række kontor- og forretningsejendomme i specielt København samt boligudlejningsejendomme i blandt andet Fredericia og Nyborg.

Det af Frederik Barfoed omtalte generationsskifte skete ved at Rolf Harald Barfoed overdrog de sidste aktier til familien og fratræder samtidig som bestyrelsesformand. Samtidig købte den fynske ejendomskoncern en ejendomsportefølje af ejerkredsen for et trecifret millionbeløb.

Fokus på fast rente

Aktiviteten er fortsat på et højt niveau ind i 2023, lyder det også fra Frederik Barfoed.

– Vi har en god projektportefølje inden for nybyggeri og udvikling af bestående ejendomme, som vi løbende igangsætter, når de rigtige vilkår er til stede og det glæder vi os meget til at komme i gang med i 2023 og årene frem, siger koncerndirektøren og tilføjer:

– Efter generationsskiftet og gennem fastholdelse af en finansieringsstrategi med fokus på fast rente står vi stærkt i forhold til at udnytte mulighederne i markedet.

Selskabet er i gang med næste etape på Munkebjerg Park omfattende 56 rækkehuse, der vil være klar til indflytning 1. oktober. Rækkehusene er i 2 og 2 ½ etage på henholdsvis 125 og 154 kvm.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11