23948sdkhjf

Teknikentreprenør: Markederne går i forskellige retninger

Indtjeningen er forbedret hos norskejede GK Danmark, hvor den danske direktør dog melder om forskellige udviklinger i entreprisemarked og serviceforretningen 

— Vi følger budgettet og oplever en fin stigning i forhold til samme tidspunkt sidste år, er første kommentar fra Jørgen L. Christensen, adm. direktør i GK Danmark, til udviklingen i årets første kvartal.

I Danmark er omsætningen steget 10 pct. sammenlignet med første kvartal 2022 målt i lokal valuta, og indtjeningen er markant forbedret, oplyser den norske teknikentreprenør i pressemeddelelse med henvisning til endnu ikke offentliggjorte regnskabstal.

— På entreprisemarkedet er der samme fremdrift, men efterspørgslen er mindre, så vi kan mærke opbremsningen. Til gengæld går vores serviceforretning kraftigt fremad, fortæller Jørgen L. Christensen i pressemeddelelsen om firmaets forretningsben.

Energiprisernes rolle

Særligt inden for energioptimering og bæredygtige tiltag oplever GK Danmark stigende efterspørgsel. Ifølge direktøren skyldes det øget bevidsthed om nødvendigheden af at reducere CO2-udledningen og fremme bæredygtig udvikling. Men energipriserne spiller også en afgørende rolle.

— Et bærende element for efterspørgslen er, at energien er rigtig dyr. Derfor er løsninger, der kan øge energieffektiviteten og reducere omkostningerne i fokus hos, siger Jørgen L. Christensen og uddyber:

— Blandt andet oplever vi stor efterspørgsel fra de 17 kommuner, vi har faste serviceaftaler med. De er meget engageret i at reducere deres energiforbrug og CO2-udledningen og som følge deraf anmoder de os om en række ekstraopgaver, siger Christensen.

Pegede på tre vækstdrivere

Sidste år fik GK Danmark et resultat før skat på 5,2 mio. kr., mens omsætningen endte på 385 mio. kr. for hele 2022.

Bundlinjetallet var det bedste resultat i 14 år, og selvom omsætningen føjede sig til en fem år lang række af stigninger, var det realiserede omsætningstal lidt lavere end budgetteret.

I forbindelse med præsentationen af 2022-tallene fortalte den danske direktør blandt andet, at serviceforretningen, den tværfaglige PMO-enhed og energioptimering særligt driver væksten.

Kort om GK Danmark

  • GK Danmark A/ S er et datterselskab i familieejede GK Gruppen, der er opkaldt efter den norske stifter Gunnar Karlsen.
  • GK Danmark tilbyder alle former for energiløsninger og beskæftiger flere end 450 medarbejdere fordelt over landet - heraf 150 hos faste underleverandører.

Vækst i koncernen 

For GK Koncernen som helhed voksede omsætningen i første kvartal 2023 med 17 pct. til 1,7 mia. norske kr. (1,1 mia. kr.) sammenlignet med 1,5 mia. norske kr. (0,9 mia. kr.) efter samme periode sidste år.

Resultatet før skat (EBT) blev for første kvartal 9 mio. norske kr. (5,7 mio. kr.), en stigning på 19 mio. norske kr. (12,1 mio. kr.) sammenlignet med samme periode i 2022.

– Omsætningen stiger i alle tre lande (Norge, Sverige og Danmark, red.), og ordretilgangen har været god. Gradvist øges også rentabiliteten, og vi ser, at vores strategiske fokus på udvikling og styrkelse af kernevirksomheden inden for service og entreprise giver resultater, siger koncernchef Kim Robert Lisø i en kommentar til udviklingen.

Totalt havde GK en samlet ordrereserve pr. 31. marts på 3,7 mia. norske kr (2,3 mia. kr.), hvilket var en stigning på næsten 14 pct. siden årsskiftet.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156