23948sdkhjf

Hal uden søjler: Vidt forgrenet entreprenør bag logistikbyggeri i Aalborg

Konstruktionen muliggøre kørsel med kranbiler indenfor

På havnen i Aalborg har entreprenørvirksomheden Svend Aage Christiansen A/S opført nye lager- og logistikfaciliteter for havneselskabet, Port of Aalborg,

De nye faciliteter, som består af seks nye haller på samlet 16.000 kvm, er en udvidelse af et eksisterende lager- og logistikcenter på nu i alt 40.000 kvm, der benyttes af Danske Fragtmænd. Det skriver Port of Aalborg i en pressemeddelelse.

– Med udvidelsen samles deres lager- og logistikfaciliter på én lokation fremfor flere steder på havnen, og det giver ikke alene en større kapacitet, men også muligheder for at drage nytte af synergierne derved og fortsat understøtte en positiv udvikling hos vores samarbejdspartner, fortæller ingeniør hos Port of Aalborg Carsten V. Ladefoged i meddelelsen.

Rådgivende ingeniør på projektet var Frandsen & Søndergaard, og totalrådgiver var AK83 Arkitekter.

Opført uden søjler

Havneselskabet ejer grunden og er bygherre på projektet, der omfatter et lagerhotel, en terminalbygning og en kranhal, hvoraf sidstnævnte er 4.000 kvm og opført uden søjler for at muliggøre kørsel med kranbiler indenfor.

– En af hallerne skulle blandt andet opføres uden søjler, så kranbiler nemt kan manøvre rundt i hallen på 70x58 meter, og det har for os været et spændende delprojekt, siger Dennis Petersen, som er projektchef hos Svend Aage Christiansen A/S.

Svend Aage Christiansen A/S med base i Østervrå mellem Brønderslev og Frederikshavn er blandt Nordjyllands større bygge- og entreprenørvirksomheder med cirka 180 medarbejdere. Virksomheden blev grundlagt i 1985 og har siden udvidet med en vognmandsforretning, maskinstationer og råstofindvinding fra egne grusgrave. 

Ud over de 16.000 kvm lagerfaciliteter har det nordjyske entreprenørfirma etableret 17.400 kvm befæstet areal.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125