23948sdkhjf

Entreprenør i vækst: Ordrepipelinen er større end hele omsætningen sidste år

Målrettet arbejde med kendskab giver pote for den svenskejede hovedentreprenør, som nu får hjælp fra søsterselskabs medstifter

I lyset af tilbagegang satte Brøndby-baserede Kjær Knudsen A/S sidste år gang i en indsats, der skulle gøre entreprenørfirmaet mere kendt blandt bygherrer, arkitekter og rådgivende ingeniører.

Nu gør man med tilfredshed status i firmaet, som siden foråret 2022 har været ejet af den svenske facadekoncern Fasadgruppen.

– Den fokuserede indsats resulterede i, at vi den 1. januar 2023 have 26 pct. mere i ordrebogen, end vi omsatte for i hele 2022, udtaler Kent Hvidtfeldt, adm. direktør i Kjær Knudsen, i en pressemeddelelse fra firmaet.

Direktøren peger blandt andet på, at mange kunder ikke var ikke klar over, at firmaet har en murerafdeling med en snes medarbejdere.

Hvad omsætningen lå på i 2022, kommer dog Kjær Knudsen ikke nærmere i denne omgang. Ved Fasadgruppens køb af firmaet i april 2022 lød det dog, at der var en omsætning på cirka 136 mio. kr. i regnskabsåret 2021

At omsætningen var den samme sidste år er dog tvivlsomt. I 2022-årsrapporten er omsætningen ganske vist ikke oplyst, men i ledelsesberetningen fremgår det, at ”Resultatnedgangen fra 2021 til 2022 skyldes således primært et fald i omsætningen, da blandt andet flere større sager blev udskudt.”

Ekstra erfaring i toppen

Sammen med budskabet om den store ordreindgang melder Kjær Knudsen A/S om et nyt bestyrelsesmedlem i form af Niels Johansen.

Han er et velkendt ansigt i byggebranchen, og startede Hovedstadens Bygningsentreprise og var en del af det firkløver, der startede Byens Tag & Facade. Og Kjær Knudsen har en forbindelse til den nye mand i toppe, idet Byens Tag & Facade også er en del af Fasadgruppen.

– Niels’ fokusområder har altid været tilbudsgivning og processen fra vunden sag til aflevering af færdigt projekt. Dette fokus vil han også have hos os, og vi er allerede godt i gang med samarbejdet, udtaler Kent Hvidtfeldt, adm. direktør hos Kjær Knudsen.

Kjær Knudsen A/S havde i 2022 en bruttofortjeneste på 32,9 mio. kr. mod 44,1 mio. kr. året før. Entreprenørfirmaets årsresultat var 2,2 mio. kr. mod 10,6 mio. kr. i 2021.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.143