23948sdkhjf

Topchef stopper efter syv år på posten

Arkil A/S skifter ud i toppen efter strategisk vurdering

En af landets største anlægsentreprenører, Arkil A/S, skal på udkig efter nye kræfter i front for de godt 1.200 medarbejdere.

Nuværende adm. direktør Jørgen Søndergaard stopper nemlig i direktionen i den Vojens-baserede virksomhed ved udgangen af september i år. Det oplyser Arkil-koncernen i en pressemeddelelse.

Det sker i forbindelse med "en strategisk vurdering af de fremtidige muligheder og behov i Arkil-koncernens danske aktiviteter" og efter "gensidig aftale", lyder det.

Der er igangsat en proces for at finde den næste adm. direktør til Arkil A/S, og i overgangsperioden vil det være vicedirektør Thomas Boe og adm. direktør i Arkil Holding, Jens Skjøt-Arkil, som bistår med ledelsen.

Rette tidspunkt

Jens Skjøt-Arkil udtaler, at virksomheden har "gennemgået en markant udvikling de senere år", at man værdsætter Jørgen Søndergaards "store indsats i direktionen og i de mange år før det" og at han ønskes "alt mulig held og lykke fremover."'

- Jørgen forlader virksomheden på et tidspunkt, hvor det går godt, men også hvor vores branche mødes med mange nye muligheder og forventninger både forretningsmæssigt og fra det omkringliggende samfund. Derfor er det nu det rette tidspunkt at igangsætte et generationsskifte.

Der uddybes ikke yderligere om årsagen til skiftet.

Jørgen Søndergaard var en del af Arkil i flere år, inden han trådte ind i direktionen i Arkil A/S i 2013. I sommeren 2016 overtog han som adm. direktør og har altså snart siddet på posten i syv år.

Pressemeddelelsen melder ikke noget om, hvad han nu skal foretage sig.

- Jeg er stolt af den udvikling, som Arkil A/S i årene under min ledelse er gennemgået og taknemlig for det lange og gode samarbejde med dygtige kolleger og medarbejdere, som jeg ønsker rigtig god vind fremover udtaler Jørgen Søndergaard. 

Arkil A/S er med en omsætning på godt 2,35 mia. kr. sidste år én af landets største anlægsentreprenører og er det største datterselskab i Arkil-koncernen. Koncernen, som i alt tæller 2.000 medarbejdere i Danmark, Tyskland og Irland, meldte om fremgang i både omsætning og resultat i 2022-regnskabet. Koncern-omsætningen landede på 3,9 mia. kr.

Arkil Holding ejes af brødrene Jesper Arkil og Jens Skjøt-Arkil.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157