23948sdkhjf

Kommune indfører anlægsstop for 60 millioner kroner

Guldborgsund Kommune sparer massivt på udgifterne for at undgå stort overforbrug

Guldborgsund Kommune har akut brug for at finde penge. Og det går nu ud over planlagt byggeri og anlæg i kommunen.

Helt konkret viser årets første budgetopfølgning, at der vil være brugt 90 millioner kroner mere end budgetteret ved udgangen af 2023, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Derfor har flertal i Økonomiudvalget besluttet at indføre en række besparelser.

Heriblandt et midlertidigt anlægsstop for renoveringer og byggerier for i alt cirka 60 mio. kr. Det svarer til halvdelen af, hvad kommunen har budgetteret med i år på anlægssiden, men er angiveligt nødvendigt for at ”beskytte kommunens likviditet.”

- Hvis vi ikke får løst alle udfordringerne for 2023 i år, flytter de med ind i 2024, og så skal vi finde endnu flere penge i 2024, end først antaget. Det kan ende med, at vi på forhånd skal finde 150 millioner kroner næste år, så derfor er det vigtigt, at vi finder så mange penge i år, som vi overhovedet kan. Der er behov for, at vi træder hårdt på bremsen, siger borgmester Simon Hansen (S) i pressemeddelelsen.

Økonomiudvalget har blandt andet også besluttet, at alle øvrige udvalg skal spare 1 pct. på deres rammeudgifter, hvilket svarer til 26 mio. kr.

Ifølge kommunen skyldes budgetoverskridelsen "stigende udgifter til det specialiserede socialområde, flere ledige og syge borgere og mangel på kompensation for inflation og hjælp til de ukrainske flygtninge".

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188