23948sdkhjf

MT Højgaards tidligere topchef sætter sig for bordenden i lufthavn

Billund Lufthavn har indsat Morten Hansen som bestyrelsesformand

Morten Hansen, tidligere adm. koncerndirektør i MT Højgaard, afløser Clas Nylandsted Andersen på posten som bestyrelsesformand for Billund Lufthavn.

– En bestyrelse skal medvirke til værdiskabelsen og have et godt samarbejde med ledelsen, og jeg er meget glad for den tillid, der er vist til mig, siger Morten Hansen i en pressemeddelelse fra lufthavnen.

Han fortsætter:

– Billund Lufthavn har sat ambitiøse mål for den fremtidige udvikling. Realiseringen af Airport City er ét af de mål, som jeg ser et stort potentiale i, og inden for bygge- og ejendomsbranchen har jeg gode erfaringer, som jeg håber, at jeg kan spille ind med.

Morten Hansen meddelte i januar 2022 sin afgang som topchef i MT Højgaard med virkning fra marts samme år. Begrundelsen gik dengang på et ønske om at bruge mere tid på familie og bestyrelsesarbejde, som blandt andet omfatter en post i entreprenørselskabets bestyrelse.

Udvidelse på 700 hektar

Clas Nylandsted Andersen takker af i Billund Lufthavn efter 18 år i bestyrelsen, hvoraf 10 år har været som bestyrelsesformand.

– Vi har indfriet mange af vores målsætninger. Ledestjernen har været, “at vi ikke driver lufthavn for at tjene penge – men at vi tjener penge for at drive lufthavn”, siger den afgående formand.

– Alt, hvad vi har tjent igennem årene, er geninvesteret i at udvikle lufthavnen, tilføjer han.

Blandt projekterne er den af Morten Hansen nævnte ”Airport City”, som Billund Lufthavn vil realisere sammen med PensionDanmark.

Projektet kan komme til at sprede sig over 700 hektar og vil blive realiseret i etaper frem mod 2040. På det store areal skal opføres hangarer, kontordomiciler samt logistik- og lagerfaciliteter.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14