23948sdkhjf

Havvand køler en tredjedel af Københavns hotelværelser

Cirka 8500 af Storkøbenhavns knapt 24.000 hotelværelser får nu leveret aircondition via havvand. I 2018 var det 4000 hotelværelser, der benyttede sig af denne form for fjernkøling, der udleder mindre CO2 end den traditionelle eldrevne aircondition.

Hofor pumper hver dag koldt havvand op fra Københavns Havn og ind i to store kølecentraler. Vandet køler her nogle store rør med vand i, som derefter leverer køling til for eksempel hoteller, inden vandet bliver sendt ud i havnen igen.

- Når en ejendom tilslutter sig vores fjernkøling, reducerer det CO2-udledningen med op til 70 procent i forhold til brug af lokale udtjente køleanlæg. Havvandet kræver mindre el, og den enkelte ejendom kan dermed spare op mod 40 procent i forhold til lokale el-drevne anlæg, siger Jakob Thanning, der er områdechef i Kundeløsninger & Fjernkøling i Hofor, i en pressemeddelelse.

Fjernkølingsnettet udvides

Scandic Hotels er en af de hotelkæder, som benytter sig af fjernkøling.

- I Scandic arbejder vi målrettet på at nedsætte vores klimabelastning, og derfor giver det rigtig god mening for os - også fordi vi kan fjerne støjende lokale anlæg fra hotellernes tage og i stedet få mulighed for at installere for eksempel solceller, fortæller Tage Holck, Director of Technical Services i Scandic Danmark.

Ud over Københavns hoteller benytter flere banker, museer og stormagasiner sig også af en fjernkølingsløsning. Det er sket i takt med, at Hofor har udbygget fjernkølingsnettet, så endnu flere dele af København kan få adgang til den kollektive køleløsning.

Se nøgletal for:
Læs mere om: Fjernkøling
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.895