23948sdkhjf

Bygger mindre laboratorium til tusindvis af elever

Mere end 12.000 nordjyske elever har allerede eksperimenteret med naturvidenskabelige problemstillinger i undervisningsforløb fra fonden bag byggeriet

Et moderne laboratorium med højteknologisk udstyr, der ikke normalt er til rådighed på skoler. De faciliteter får skoleelever og naturfagslærere i hele Region Nordjylland glæde af, når Life Fondens nye regionale undervisningslaboratorium står klart i 2024.

Første spadestik til byggeriet af Life Lab Nordjylland, som det 261 kvm store laboratorium hedder, blev taget den 9. august hos Professionshøjskolen UCN i det sydøstlige Aalborg.

Byggeprogram og dispositionsforslag til laboratoriet er tegnet af Vilhelm Lauritzen Arkitekter og opføres af Tømrer & Snedker Carsten Knudsen A/S i totalentreprise.

- Vi har sammen med UCN en fælles ambition om at styrke virkelighedsnær, undersøgelsesbaseret og eksperimenterende naturfagsundervisning i Nordjylland. Den ambition skal vores nye regionale laboratorium være med til at opfylde, siger Christine Antorini, adm. direktør i Life Fonden.

Byggeriet af Life Lab Nordjylland kommer efter planen til at vare et år, så laboratoriet er klar til at tage imod skoleklasser fra skoleåret 2024/2025. Årligt ventes lokalerne at kunne tage imod 3.500 skoleelever, svarende til cirka 140 skoleklasser.

Mere end 12.000 elever i Region Nordjylland har allerede eksperimenteret med naturvidenskabelige problemstillinger i Life Fondens undervisningsforløb.

Life Fonden er et landsdækkende undervisningsinitiativ, der har som mission at styrke børn og unges viden om og fascination af naturvidenskab og teknologi, uanset deres baggrund. 3.500 skoleelever – svarende til cirka 140 klasser – kommer årligt til at kunne besøge LIFE Lab Nordjylland og arbejde praktisk og eksperimentelt med naturvidenskab og teknologi med samme avancerede laboratorieudstyr som forskere i internationale virksomheder.

Det nordjyske laboratorium udspringer af et partnerskab mellem Life Fonden og Professionshøjskolen UCN. Studerende og undervisere på UCN kommer også til at kunne anvende laboratoriet.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187