23948sdkhjf

Leverer første fuldt elektriske dumpere til Aarsleff

Aarsleff A/S sætter skub på elektrificeringen af byggebranchen ved investering i elektriske 2-ton dumpere fra HG, der kører 12 timer på en opladning

I en indsats for at fremme udviklingen af en mere miljøansvarlig dansk byggebranche fokuserer de tre selskaber, Aarsleff A/S, Maskiner A/S og producenten HG på at fremme brugen af elektrisk maskineri. 

Udfordringen med de elektriske løsninger har tidligere været, at der har været en barriere med rådighedstiden og ydeevnen på de elektriske løsninger, som har haltet for langt efter de dieseldrevne alternativer. Et hul, der nu er blevet lukket. Det skriver HG i en pressemeddelelse.

- Vi har ventet længe på udvikling af elektriske maskiner, som ikke påvirker produktiviteten og rådighedstiden i forhold til det vi har i dag. Det har vi nu fået og så endda fra en dansk producent. 12 timers driftstid gør, at vi kan accelerere udbredelsen og imødekomme vores ambition for øget ansvarlighed og bedre arbejdsforhold for vores ansatte uden at gå på kompromis med kvalitet og indsats, siger Frank Skaaning, Aarsleff A/S.

Licitationen - Byggeriets Dagblad kunne i foråret som de første fortælle om den udviklingsproces hos HG Maskiner, der har ført til udviklingen af en 2 ton dumper, der kan køre 12 timer - og under gunstige forhold endnu længere, på en enkelt opladning. 

Nu er udviklingen så kommet et skridt videre, nemlig til en færdig og fuldt produktionsklar maskine, som der nu leveres de første to af ud af en ordre på i alt otte styk. 

Hånden på kogepladen

Hos HG har man lyttet til markedsbehovene. For at sikre, at livet bliver lettere på byggepladsen, har man brugt princippet om co-creation­ og inviteret kunder og brugerne indenfor for at udvikle løsninger sammen.

Det har også været tilfældet med E2000, hvor både Aarsleff A/S og Maskiner A/S har været medvirkende kræfter i udviklingen af den elektriske dumper.

- Hele udviklingsprocessen bag E2000 har været en fantastisk rejse. Samarbejdet med Aarsleff A/S har været nødvendig for at kunne levere så innovativ en dumper, som vi nu har sat i produktion, da det har gjort det muligt at optimere maskinerne til byggepladserne sammen med dem, der rent faktisk bruger dem, udtaler Anders Bentzen, udviklingschef, HG.

Med i udviklingen

Til at understøtte hele udviklingsprojektet bag den elektriske dumper, HG E2000, udtaler Tommy Bergmann fra Maskiner A/S: 

- Vi er meget begejstrede over det arbejde og kvalitet, som HG har leveret på HG E2000. Det er en gamechanger i elektrificeringen af byggebranchen og er et strålende eksempel på, hvad de kan indenfor innovationer, der fungerer på byggepladsen. At blive inviteret indenfor i udviklingsprocessen er et vidnesbyrd på det gode arbejde, vi sammen kan lave, siger han.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125