23948sdkhjf

Kapitalfond køber miljø- og containerkoncern med 600 ansatte

Moderselskabet bag City Container og Norrecco får ny ejer, der vil satse internationalt

Det store miljø- og logistikselskab Reconor er blevet solgt.

Kapitalfonden Agilitas, der overtog koncernen med hovedsæde i Farum i 2015, har underskrevet en aftale om at sælge Reconor til en infrastrukturfond administreret af Basalt Infrastructure Partners, Basalt. Det oplyser parterne i en pressemeddelelse.

Reconor-koncernen er moderselskab for City Container, der arbejder med fragt og renovation, samt jordbehandlingsselskabet Norrecco. Der er omkring 600 medarbejdere i koncernen.

Hvor meget handlen løber op i, oplyser parterne ikke.

Internationale ambitioner

Med de nye ejere i ryggen er man klar til at fortsætte koncernens vækstrejse inden for og uden for Danmarks grænser, lyder det nu.

Dermed står man til at fortsætte udviklingen, som er sket under Agilitas ejerskab. Forretningen er her vokset fra en regional logistik- og behandlingsanlægsoperatør til en logistik- og ressourceløsningsudbyder med national dækning.

Koncernen har således ekspanderet i hele Danmark med fem nye genanvendelses- og oprensningsanlæg, har tilføjet et nyt forretningsområde inden for jorddeponering og oprydder nu også affald og jord for kunder uden for Danmark. Transformationsplanen blev fremskyndet af seks strategiske opkøb.

- Reconor-koncernen har været på en fantastisk rejse i de seneste år, hvor vi har opbygget solide erfaringer, som vi nu er klar til at kopiere internationalt, siger Henrik Nordenlund, direktør hos Reconor, i pressemeddelelsen.

- Vi kan se, at flere af de udfordringer, vi løser i Danmark for vores kunder, begynder at få en lignende karakter i udlandet, hvor fælles EU-lovgivning vil få stadig større betydning, tilføjer direktøren.

Transaktionen er betinget af godkendelse fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Reconor A/S
Regnskabsår 2021 2020
Valuta mio. DKK mio. DKK
Nettoomsætning 1167,7 987,9
Bruttofortjeneste 638,8 590,6
Resultat af primær drift 99,0 104,3
Resultat før skat -3,3 -1,0
Årets resultat -18,5 -21,8
Balancestatus 1744,3 1683,4
Egenkapital 180,8 199,3
Antal ansatte 567 539
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125