23948sdkhjf

Tager nødlidende selskab i Danhaus-koncern under rekonstruktion

Kreditorerne kan ikke få deres penge til tiden fra Projekt Sjælland A/S, der er en del af husbyggeren Danhaus

Et af selskaberne i byggekoncernen Danhaus er ude af stand til at betale kreditorerne til tiden.

Selskabet er således kommet under rekonstruktion ved Retten i Esbjerg i et forsøg på at undgå konkurs. Det fremgår af oplysninger i Statstidende.

”Skifteretten har den 09.08.2023 kl. 08:44 indledt rekonstruktionsbehandling,” lyder det.

Rekonstruktionen kommer blot en måned efter, at 2022-regnskaberne fra flere selskaber i Danhaus-koncernen viste betydelige underskud og var forsynet med klare advarsler fra revisor.

Samtidigt har det været fremme, at en række af koncernens kunder er utilfredse med kvaliteten af de huse, Danhaus har leveret.

Skiftede navn i foråret

Det er selskabet Projekt Sjælland A/S, der er under rekonstruktion. Indtil udgangen af marts i år hed selskabet Danhaus Bolig Projekt Sjælland A/S.

Selskabet indgår sammen med selskaber som NAV Bolig A/S og Bolig Projekt A/S i en koncern, der har selskabet Holding af 01.01.2022 A/S som moderselskab. Flere af selskaberne har tidligere gjort brug af Danhaus-navnet.

Direktør Johannes Wøldike Schmidt forlod i sidste måned ledelsen af flere selskaber i koncernen, heriblandt Projekt Sjælland A/S.

Trecifret milliongæld

Projekt Sjælland A/S, som altså nu er under rekonstruktion, havde sidste år et underskud på 50 mio. kr. Regnskabet for 2022 viste videre, at egenkapitalen var negativ med 23 mio. kr. ved årets udgang.

Ifølge regnskabet havde Projekt Sjælland A/S kortfristede gældsforpligtelser på knap 116 mio. kr. Blandt de største poster var 63 mio. kr. i gæld til kreditinstitutter og 18 mio. kr. i gæld til leverandører.

”Som følge af den manglende indtjening er der et stort pres på likviditeten, og selskabet har derfor afsøgt muligheden for at opnå fornyede kreditter, da selskabets nuværende kreditter forfalder til betaling. Disse sonderinger har ikke resulteret i konkrete tilsagn, og der er på nuværende tidspunkt ikke aftalt nye forhandlinger,” skrev ledelsen i regnskabet offentliggjort i sidste måned.

Ledelsen aflagde imidlertid regnskabet ”under forudsætning om fortsat drift”, som det blev formuleret. Altså troede man på, at det ville være muligt at køre forretningen videre.

Revisor: Ikke realistisk

Den konklusion købte revisoren for Projekt Sjælland A/S imidlertid ikke.

”Henset til selskabets aktuelle finansielle stilling anser vi det ikke for realistisk, at der kan sikres tilstrækkeligt kapitalberedskab eller at selskabets nuværende kreditfaciliteter er tilstrækkelige til at fortsætte driften. Som følge heraf anser vi det ikke for passende at aflægge årsregnskabet under forudsætning om fortsat drift,” skrev statsautoriseret revisor Jannick Kjersgaard fra PWC i regnskabets revisionspåtegning.

”Årsregnskabet burde i overensstemmelse med årsregnskabsloven have været udarbejdet under hensyntagen til, at selskabet ikke forventes at være i stand til at fortsætte driften,” skrev revisoren.

Skal mødes i september

Fredag den 1. september skal der være møde i Retten i Esbjerg om sagen, fremgår det af Statstidende.

Der er tale om et såkaldt fordringshavermøde, hvor et forslag til en rekonstruktionsplan skal drøftes.

En rekonstruktion kan ifølge Danmarks Domstole ske ved, at dele af selskabet sælges fra. Problemerne kan også løses, hvis kreditorerne går med til, at gælden bliver nedsat eller udskudt.

Licitationen – Byggeriets Dagblad forsøger at få en kommentar fra rekonstruktøren, advokat Corna Levin Munch.

Redaktionen forsøger også at komme i kontakt med Bastian Erben, der registreret som direktør for Projekt Sjælland A/S, og som samtidigt er en del af den tyske ejerfamilie Erben bag Danhaus-koncernen.

Projekt Sjælland A/S
Regnskabsår 2022 2021
Tal i mio. kr.
Bruttofortjeneste -26,1 23,7
Resultat af primær drift -35,3 10,2
Resultat før skat -53,3 9,6
Årets resultat -50,3 7,6
Egenkapital -23,1 27,2
Antal ansatte 13 16
Kilde: Erhvervsstyrelsen

Artiklen er en del af temaet Danhaus i krise.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen (2)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11