23948sdkhjf

Færre konkurser og flere konkursramte job hos installatørerne

Der er godt gang i hjulene hos installationsvirksomhederne, lyder de optimistiske toner fra brancheorganisation 

Krigen i Ukraine og den efterfølgende energikrise har ikke sat sig i brancherne, som man ellers frygtede sidste år. Det konstaterer Tekniq – Arbejdsgiverne med henvisning til, at færre virksomheder i installationsbranchen og metalindustrien gik konkurs i løbet af årets første syv måneder.

- Samlet set har brancherne klaret sig rigtig fint igennem første halvår af 2023, og det tyder på, at virksomhederne har fået trimmet organisationen og rettet til efter de ændrede markedsvilkår, siger Maria Schougaard Berntsen, underdirektør i Tekniq Arbejdsgiverne, i en pressemeddelelse.

I de første syv måneder af 2023 gik 83 virksomheder i metalindustrien og installationsbranchen konkurs, hvilket er et svagt fald i forhold til sidste år ifølge Danmarks Statistik.

I installationsøjemed er den markante undtagelse vvs’erne og blikkenslagerne, hvor 33 er gået konkurs i år indtil videre. I samme periode af 2022 var tallet 22.

- Det sætter selvfølgelig dybe ar for de virksomheder, som er gået konkurs, og for de medarbejdere, der har mistet deres job. Men vi er heldigvis langt fra den triste rekord i 2010, hvor 234 virksomheder gik konkurs, og 2.091 ansatte mistede deres job, siger Maria Schougaard Berntsen:

- Det er heller ikke et sandsynligt scenarie, vi ser for os i den kommende tid. Ordrebøgerne er i bedring, og der er i det hele taget godt gang i hjulene derude i virksomhederne.

Flere konkursramte job

Til det optimistiske budskab knytter Tekniq også en henvisning til, at flere har mistet jobbet trods det faldende antal konkurser.

Samlet set har 575 fuldtidsansatte mistet jobbet i en konkurs mod 334 i samme periode sidste år - det svarer til en stigning på 72 pct.

Regionalt er der også markante forskelle. I Region Syddanmark bød årets første syv måneder således på 306 konkursramte job i installationsbranchen og metalindustrien.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11