23948sdkhjf

Renoverer teater for 100 millioner: Én fond stiller med de 80

Selvom ikke alle pengene er i hus, bliver omfattende projekt til virkelighed, lover teaterdirektør

Med én bevilling på 80 mio. kr. fra A.P. Møller Fonden kan Odense Teater for alvor øjne realisering af et 100 mio. kr., der skal sikre fremtiden for det 110 år gamle teater.

Under titlen ”Odense Teater – med respekt for historien og mod på fremtiden” vil det fynske teater nu lave en restaurering og modernisering af teatrets oprindelige og historiske akse, lyder det i en pressemeddelelse.

”Odense Teater ønsker en renovering, der respekterer teatret, vores ambitioner og publikum samt vores historiske bygning, som ligger i hjertet af Odense – ved Odense Slot og Kongens Have. Teateret har en forpligtelse til at lade scenekunsten følge med tiden – og til at bevare og beskytte vores rammer,” skriver teatret om projektet.

Ud over de omtalte 80 mio. kr. fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal bidrager Odense Teater selv med 5 mio. kr. til projektet, mens de sidste 15 mio. kr. skal findes hos andre fonde.

Dialog om de sidste bidrag

Selvom de sidste penge ikke er i hus, bliver renovering en realitet, understreger teaterdirektør Jacob Schjødt overfor Fyens.dk:

- Vi har længe drømt om at føre Odense Teater ind i fremtiden – og nu står vi med et projekt, hvor vi forener nutidens teatermagi med respekten for vores historiske bygning. Jeg vil gerne sende en stor tak til A.P. Møller Fonden, som har gjort det muligt for os at gøre drømmen til virkelighed. Samtidig vil jeg også takke vores dygtige medarbejdere på teatret, som har arbejdet med projektet. Det er i høj grad deres fortjeneste, at vi står her i dag. Odense Teater er i dialog med flere andre fonde om det resterende beløb, men projektet har dog allerede et så sikkert fundament, at det vil blive gennemført, siger teaterdirektøren.

Fra hoveddør til scenegulv

Med de mange egne midler vil teatret blive istandsat fra hoveddørene, gennem foyerområdet og ind på Store Scene – hele vejen ned til bagvæggen.

Projektet skal blandt andet bringe vægge, paneler, lofter og gipsrelieffer i foyerområdet og Store Scene tilbage til deres oprindelige udtryk, bedre adgangsforhold og generelt en komfortabel publikumsoplevelse.

Teknisk skal der installeres et nyt klimaanlæg til bedre energistyring, udskiftning af teaterlamper til LED samt nye scenetræk og en ny drejescene.

Når udbudsmaterialet er klart, vil det blive offentliggjort, påpeger teateret og henviser til, at projektet på nuværende tidspunkt ikke er på et stadie, hvor det er relevant for leverandører at henvende sig med tilbud.

Kort om Odense Teater 

Odense Teater er Danmarks næstældste teater centralt beliggende i H.C. Andersens fødeby Odense. Med rødder tilbage til 1796 har Odense Teater således i over 200 år drevet professionel teatervirksomhed.

I 1914 flyttede teatret til de nuværende lokaler i Jernbanegade i Odense.

Kilde: Odense Teater

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109