23948sdkhjf

Fejlvurdering: Kystsikring koster kassen i Solrød

Entreprenøren er på plads, men ”generelle prisstigninger” sender regningen for næste etape i sikringen af kommunens kyststrækning fra et etcifret til et tocifret millionbeløb

Det ligger nu fast, at Hededanmark skal udføre næste del af sikringen af Solrød Kommune kyststrækning.

Stor global efterspørgsel på byggematerialer, prisstigning på brændstof og et fejlskøn på budgettet fra kommunens daværende rådgiver betyder dog, at arbejdet bliver en hel del dyrere end forventet, oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Projektet løber op i cirka 12 mio. kr., hvilket er mere end dobbelt så meget, som kommunens daværende rådgiver tilbage i 2020 vurderede, det ville koste.

- Det er en voldsom prisstigning i forhold til det, vi havde forventet. Derfor har vi også forhørt os om de generelle prisstigninger på markedet for klimasikringsprojekter hos både Klar Forsyning og Kystdirektoratet, og ud fra deres tilbagemelding må vi konstatere, at prisniveauet generelt er steget eksplosivt, siger Kim Sunesen (V), formand for Natur-, klima- og planudvalget, i pressemeddelelsen og fortsætter:

- Vi havde selvfølgelig gerne set en noget mindre pris, men uanset, hvordan vi vender og drejer det, så er Køge Bugt udpeget som et af de ti områder i Danmark med størst risiko for oversvømmelser. Derfor er det også nødvendigt, at vi tager sikringen af kommunens kyster seriøst. Det er simpelthen et ”need-to-projekt”, også selvom det bliver meget dyrere end forventet.

Henter pengene flere steder

Af de cirka 12 mio. kr., som de kommende arbejder koster, er cirka 3 mio. kr. allerede afsat i kommunens budget for 2023. Herudover findes finansieringen via næsten 4 mio. kr. i betaling fra grundejerne i området og næsten 5 mio. kr. fra kassebeholdningen. Samtidig var cirka 700.000 kr. allerede afsat i budgettet for 2022.

Projektet indeholder etableringen af en sluse i Solrød Bæks udløb til Køge Bugt, en spunsvæg ved Karlstrup Mosebæk og et tværdige ved Fulgesang/Ventegodtsvej. Alle tre tiltag skal beskytte området mellem Karlstrup Mosebæk og Ventegodsvej øst for Strandvejen mod oversvømmelser – det såkaldte område A.

Den nævnte del af arbejdet med at sikre områdets kyst forventes at bliver udført fra september-november 2023.

Sikringen af Solrød kommunes kyst er delt op i flere projekter, og som en anden del af sikringen af området ved Karlstrup Mosebæk og Ventegodsvej er den eksisterende klitrække blevet forhøjet. Den del af kystsikringen er således ikke en del af det kommende arbejde, og er derfor ikke indeholdt i prisen på de godt 12. mio. kr.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126