23948sdkhjf

Viborg får ny 10.000 kvadratmeter grøn oase

 Borgmester håber, at Banebyparken vil sikre mere livskvalitet

Forventningerne i det midtjyske er store. I hvert fald hos borgmesteren.

Efter knap et års arbejde og 25 mio. kr. er Banebyparken og Banebystien i Viborg klar til at blive indviet.

- Jeg har glædet mig rigtig meget til at indvie Banebyparken. En moderne storby har behov for grønne områder, hvor beboerne i området har lyst til at være. Det får vi med Banebyparken, siger Ulrik Wilbek (V) i en pressemeddelelse.

Arbejdet begyndte tilbage i november sidste år, og tidligere på måneden blev sidste spadestik taget. Anlæggelsen af den nye park er forløbet efter planen, lyder meldingen fra det midtjyske.

Banebyparken skal være et nyt såkaldt aktivitetsområde. Og med et areal på omkring 10.000 kvm. er der plads til at skabe mange oplevelser.

Blandt andet kan man følge den såkaldte oplevelsesrute, som byder på flere sjove legeredskaber og historier.  Derudover vil banebyparken også have en sø samt et tørt bassin, der kan bruges til leg og aktiviteter, når det ikke er fyldt med regnvand.

I parken vil man også kunne finde mange opholdsmuligheder og en pavillon, der er udformet som et ”trapperum”, der skal gøre den spændende at opholde sig ovenpå og indeni.

Foruden parken er en ny sti også blevet anlagt. 

Banebystien bliver anlagt på eksisterende veje og stier, som en opgradering af strækningerne med fokus på de bløde trafikanter. Stien slynger sig igennem Banebyparken fra Hærvejen til Brovej.

Viborg Baneby

Det er faktisk en helt ny bydel, der er under udvikling i det midtjyske.

Helhedsplanen for Viborg Baneby blev vedtaget tilbage i 2013, og når den nye bydel står helt færdig, vil der være investeret cirka fem mia. kr. og opført i alt 1.800 nye boliger i området.

Den nye bydel, som er et tidligere industriområde, ligger syd for banegården og rummer foruden boliger også institutioner og erhverv. 

Det grønne fokus er vigtigt. Borgmesteren mener, at det er vigtigt at kunne tilbyde grønne oase centralt i byen.

- Helt konkret viser beregninger fra Aarhus Universitet, at Banebyparken er en god økonomisk investering, fordi den gør området markant mere attraktivt. Derudover handler det selvfølgelig også om livskvalitet for de mange mennesker i Viborg, som får glæde af parken, siger Ulrik Wilbek. 

Banebyen er forbundet med Viborg Centrum. Det er nemlig Hærvejen - den gamle vej, som løber på højderyggen af Jylland - som forbinder den nye bydel med midten af domkirkebyen. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109