23948sdkhjf

Vil have kollegium med 200 studieboliger på tidligere DSB-grund

En køber af centralt placeret grund i Sønderborg skal bygge og drive kollegium

Sønderborg har de seneste år haft held med at tiltrække flere nye uddannelser, og Syddansk Universitet forventer op mod 500 flere studerende i Sønderborg frem mod 2027. Men de mange nye studerende skal have et sted at bo.

Derfor ønsker Sønderborg Kommune, at den tidligere DSB-grund ved ungdomskulturhuset Mejeriet skal udvikles med studieboliger. Teknik-, Bolig- og Byudvalget har godkendt, at der nu skal udarbejdes en lokalplan for kollegieboliger på området.

Kommunen ejer grunden, der skal sælges til en køber, som derefter skal bygge og drive kollegiet. Forvaltningen vurderer, at der kan etableres mindst 200 studieboliger opført som etageboliger på grunden.

- Det stigende antal studerende giver behov for cirka 350 ungdoms- og studieboliger. Der arbejdes lige nu på nogle midlertidige boligløsninger sammen med boligforeningerne og Studiebolig Syd. Men vi skal sikre, at der i fremtiden er flere attraktive studieboliger, siger Kristian Beuschau (S), næstformand for Teknik-, By- og Boligudvalget, i en pressemeddelelse.

- Nu sætter vi arbejdet med lokalplanen i gang, og den får en prioritet 1 på lokalplanlisten, så forvaltningen kan begynde arbejdet hurtigst muligt, fortsætter han.

Der er i dag en lokalplan for området, men forvaltningen vurderer, at et studiebolig-projekt kræver ny lokalplan. Forvaltningen vurderer desuden, at projektet er i overensstemmelse med Kommuneplanforslaget 2023-2035, som er i høring lige nu.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172