23948sdkhjf

Kvindelige lærlinge har det svært i byggeriet

Det er stadig sværere for kvinder at få en læreplads

Døren er sparket ind. Udviklingen viser, at byggefagene tiltrækker flere kvinder end førhen, og særligt snedkeruddannelserne mærker fremgang. Men adgangen til en mulig læreplads er stadig mindre for kvinderne end for mændene. Det skriver Fagbladet 3F.

34 pct. af kvinderne på bygningssnedkeruddannelsen står uden en læreplads, hvorimod det kun gælder 22 pct. af mændene. I forhold til sidste år er det en stigning på 3 pct. i antallet af kvinder, der mangler lærepladser.

Det viser tal, som Fagbladet 3F har trukket fra Børne- og Undervisningsministeriet.

Samme problem gør sig også gældende på møbelsnedker- og orgelbyggeruddannelsen, hvor 31 procent af kvinderne står uden en læreplads, hvilket er en stigning på 2 procent i forhold til sidste år. Kun 22 procent af mændene har ikke fået en læreplads.

- Tallene tyder på, at der er en stor udfordring med at skaffe lærepladser til kvinder i de fag, der historisk set har været domineret af mænd, lyder meldingen fra Bjarke Oxlund, ligebehandlingschef for Institut for Menneskerettigheder (IMR).

Det vækker bekymring hos IMR.

- Det kan være med til at forringe kvindernes mulighed for at komme godt i gang inden for det fag, de ønsker at være i, siger Bjarke Oxlund til Fagbladet 3F.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.113