23948sdkhjf

Garvet køkkenmand vil bygge mikrohuse

Med CLT og genbrugsmaterialer vil køkkenfirmaet Kviks stifter erobre markedet for de minimalistiske tiny houses

Køkkenfirmaet Kviks grundlægger, Knud Troelsen, satser nu på Tiny House-bevægelsen og mikrohuse.

Sammen med Charlotte Lindhardt og Preben Madsen har den garvede køkkenmand stiftet firmaet Tiny Choise, der vil bygge huse til den minimalistiske boligform.

Trioen stak hovederne sammen første gang i april i år for at vende det, der nu er blevet til Tiny Choice. Dengang valgte man “Et rart sted at være” som prioritet nummer et i indgangen til projektet. Nu har de så løftet sløret for den fælles boligdrøm.

Mangler folk og lokaler 

Knud Troelsen har aktiemajoriteten og titel af direktør. Preben Madsen bliver ifølge Herning Folkeblad ansvarlig for produktionen af minihusene, mens Charlotte Lindhardt kommer til at stå for mini-husbyggerens kommunikation.

Mikrohusene bliver så vidt muligt bygget af biogene materialer: Papiruld, træuld, CLT, bambus, halm, hamp og linoleum, der skal være genbrugte eller genbrugelige naturprodukter for at reducere klimaaftrykket i forhold til traditionelt boligbyggeri. På tegnebrættet er allerede to modeller huse, Eco på 28 kvm og Couple på 40 kvm.

Produktionen ventes først at komme i gang næste forår. Forventningerne er dog store:

- Først skal vi selvfølgelig lige skubbe det i gang, men så vil vi gerne vækste mest muligt over en femårig periode, inden vi måske skal prøve at udvide til Norge og Sverige, siger Knud Troelsen til Herning Folkeblad.

Inden man når så vidt, mangler der dog både lokaler til produktionen, der efter planen skal placeres i Herning. Desuden arbejder Tiny Choice-trioen på at skaffe nye kollager: En arkitekt, en mægler og en administrativ medarbejder.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125