23948sdkhjf

Varmepumpesalg: Fra rekordvækst til styrtdyk

Det massive fald er ifølge arbejdsgiver- og brancheorganisation skidt for den grønne og nødvendige omstilling af samfundet

Det er gået voldsomt ned ad bakke med salget af varmepumper. 

Ifølge Tekniq Arbejdsgiverne, der henviser til salgstal fra Energistyrelsen, er der i andet kvartal 2023 solgt 33 pct. færre vandbårne varmepumper sammenlignet med samme tid sidste år. Fra 9.835 til 6.586 anlæg.

- Det kommer ikke bag på os, men det ændrer ikke ved, at det er utrolig skidt nyt for hele den grønne omstilling af samfundet, hvor vi alle ønsker en mere bæredygtig fremtid med grønne opvarmningskilder, siger Troels Blicher Danielsen, adm. direktør i Tekniq Arbejdsgiverne, i en pressemeddelelse. 

Her fortsættes det, at landets installatører længe har mærket den dalende efterspørgsel fra kunderne, hvor aftaler er blevet udskudt eller aflyst. 

En del af forklaringen bunder ifølge branche- og arbejdsgiverforeningen i udskydelsen af varmepumpepuljen, som skulle være åbnet i starten af året, men nu først bliver frigivet i midten af september. 

Det har i stor stil fået kunderne til at skubbe planerne om at skifte deres varmekilde, lyder det.

- De 250 mio. kr. i puljen vil naturligvis sætte gang i konverteringerne igen, men jeg kan godt være nervøs for, at opbremsningen i markedet også vil afspejle sig i det kommende kvartal, så vi endnu ikke har set bunden endnu, da det tager tid at vende skuden, når den først er gået i stå, siger Troels Blicher Danielsen.

Sidste år blev der solgt cirka 40.000 vandbårne anlæg, hvilket var omkring 67 pct. mere end året forinden.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094