23948sdkhjf

Arbejdsgiver får stor bøde efter alvorlig ulykke

Det koster Odense Diamantskæring en bøde på 140.000 kroner, at en 31-årig mandlig ansat i januar væltede ud af lift og pådrog sig flere knoglebrud

140.000 kr. 

Så meget lyder bøden på til Odense Diamantskæring. 

Bøden kommer i kølvandet på en arbejdsulykke i januar på genopbygningen af en produktionshal ved Otterup på Fyn til virksomheden Emmelev. 

Det skriver Fyens Stiftstidende på baggrund af en aktindsigt. 

Odense Diamantskæring var hyret ind blandt flere underentreprenører og havde sendt en 31-årig mandlig ansat til at skære en række huller i hallens betonvæg. Den ansatte endte imidlertid med at falde ud af en sakselift under arbejdet. 

Han havde udskåret en betonklods, som det var meningen, en polsk ansat i et andet firma skulle løfte ned, når liften og den 31-årige vel og mærke var kommet på sikker afstand. 

Helt sådan gik det imidlertid ikke. Betonklodsen stødte i stedet ind i sakseliften, og den 31-årige væltede ud. Han landede på et betongulv i en udgravning ti meter nede og pådrog sig adskillige knoglebrud, men slap med livet i behold.

Ifølge Michael Tao, direktør i Odense Diamantskæring, er ulykken den første alvorlige i virksomheden i 17 år. 

Efter ulykken modtog Odense Diamantskæring et strakspåbud fra Arbejdstilsynet og altså også en bøde. 

- Vi har fået et påbud og det fulde ansvar for ulykken. Vi bukker nakken, og vi betaler bøden, oplyser Michael Tao til Fyens Stiftstidende og oplyser, at der også er en verserende politisag, fordi det kun er politiet, der kan indkræve en bøde.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.143